Divendres, 26 d'abril de 2024
coronavirus

La 6ª Fira Pallars Terra de Corder, darrer acte suspès pel coronavirus

L'estat d'alarma també ha obligat a cancel·lar la Pallars de Foc, el festival Vianda de la Pobla o les processons de Setmana Santa

Tomàs Garcia Espot 30 de març de 2020 a les 11:13
Fotografia de la l'edició Pallars Terra de Corder de l'any 2018 | Ajuntament de Tremp
L'Ajuntament de Tremp ha anunciat la suspensió de la 6ª Fira Pallars Terra de Corder degut a l'emergència sanitària causada per la Covid-19. Segons el comunicat emès pel consistori trempolí, tant l'equip de Fira Tremp com els diferents agents vinculats han valorat com a millor opció cancel·lar aquesta edició i posposar els actes previstos per a la del 2021.

Tot i així, l'ajuntament afegeix que s'està estudiant mantenir la menjada popular de corder, prevista per al diumenge 10 de maig, i tot apunta a que se celebrarà el diumenge 1 de novembre, en el marc de la Fira del Codony, com un acte més del Festival de Gastronomia del Pallars, Cordevi.

Recordem que la Pallars Terra de Corder s'havia ampliat tot fusionant-se amb l'antiga Fira de Primavera i incorporant la 5ª Trobada Pallars de Foc, que també ha estat suspesa d'acord amb la Colla de Diables Lo Peirot. 
 
El Festival Vianda de la Pobla, ajornat 

L'anunci arriba després que l'Ajuntament de la Pobla de Segur comuniqués el passat 24 de març l'ajornament de Vianda, el nou festival gastronòmic previst per al 2 de maig, i que finalment se celebrarà el proper 26 de setembre. El regidor de Promoció Econòmica del consistori poblatà, Mia Tirbió, ha manifestat que "hem de concentrar-nos en protegir-nos i en combatre, en la mesura de les nostres possibilitats, la pandèmia que ens està atacant amb tanta força".

Malgrat que el programa ja estava tancat, els participants van expressar la seva comprensió i, segons el consistori poblatà, ja han confirmat la seva presència per al proper mes de setembre.
 
En els darrers dies la crisi provocada per la Covid-19 també ha obligat altres ajuntaments pallaresos a suspendre diversos actes festius, la majoria relacionats amb la Setmana Santa. El primer va ser l'Ajuntament d'Esterri d'Àneu, que en comunicat del 17 de març va informar de la cancel·lació de la tradicional processó dels armats de Setmana Santa, prevista per al 10 d'abril. 

En el mateix sentit es va pronunciar l'Ajuntament de Tremp, que en un ban també va avisar de la suspensió de la processó de Divendres Sant, així com de la Cantada de Caramelles del 21 d'abril. Tampoc es podrà celebrar el via crucis de Talarn, així com la resta d’actes al seu voltant.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació