Dissabte, 20 d'abril de 2024
ajuntament de tremp

Tremp reformula la Fira de Primavera donant-li protagonisme al corder

La 1a Fira Pallars Terra de Corder tindrà lloc del 8 al 10 de maig conservant la Pallars de Foc, mentre que la Pallars Food Fest es trasllada al 30 de maig

Redacció 27 de gener de 2020 a les 12:20
El corder prenderà protagonisme a la nova Fira Pallars Terra de Corder | Ajuntament de Tremp
L’Ajuntament de Tremp ha reformulat la Fira de Primavera. Després d’haver debatut amb diferents sectors econòmics i agents clau de la societat trempolina, el consistori ha apostat per fusionar el certamen amb la festa Pallars Terra de Corder. La nova Fira Pallars Terra de Corder se celebrarà els dies 8, 9 i 10 de maig i tindrà com a fil conductor el corder del Pallars, la gastronomia i el foc. 

El nou certamen, que es desenvoluparà al voltant de la renovada rambla Doctor Pearson, mantindrà aquelles activitats que funcionen, com la festa Pallars de Foc, i en repensarà les que han quedat obsoletes. D'aquesta manera, entre el 8 i el 10 de maig la capital del Pallars Jussà acollirà la 1a Fira Pallars Terra de Corder i la 5a Pallars de Foc.

La Fira de Primavera de Tremp va néixer als anys 60. Va ser el resultat d’unir les quatre fires trempolines que fins aleshores havien tingut gran rellevància, com eren la “llotja de la llana”, la “fira dels alls”, la “fira dels bitxos” i la “fira dels porcs”, però que a causa dels avenços i millora de les comunicacions havien anat perdent interès i participació.

L’any 2015 es va celebrar la primera Festa Pallars Terra de Corder, com una activitat de caire festiu i amb un dinar popular a base de carn de corder com a acte central. L’èxit de la proposta ha estat notable i creixent d’ençà d’aquesta primera edició i l’Ajuntament entén que la consolidació de la festa "va lligada al seu creixement".

Paral·lelament, la Colla de Diables Lo Peirot de Tremp va arrencar l’any 2015 la primera Trobada de Bestiari de Foc i festa Pallars de Foc. Al llarg d’aquests cinc anys, aquest esdeveniment s’ha convertit en un referent de la cultura del foc a nivell català. L’objectiu de la 5a edició és aprofitar aquesta empenta per oferir una mostra popular relacionada amb el món del foc en l’àmbit dels Pirineus.

La Pallars Food Fest canvia de data

La Pallars Food Fest, d'altra banda, es traslladarà al dissabte 30 de maig. El consistori, d'acord amb l'associació Àpat, considera que la nova Fira Pallars Terra de Corder i el tast gastronòmic no poden conviure en un mateix cap de setmana donada la seva magnitud. Segons ha informat l'ajuntament, l'esdeveniment també canviarà d'ubicació i se celebrarà a la plaça Capdevila de la ciutat.

La Pallars Food Fest es un tast gastronòmic que posa en valor la qualitat de la gastronomia i els professionals de la cuina del Pallars Jussà. Sorgeix l’any 2017 com el resultat de l’evolució del Tast del Pallars, un esdeveniment gastronòmic que va introduir-se a la Fira de Primavera l’any 1994 amb l’objectiu de promocionar l’oferta gastronòmica de Tremp i la comarca.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació