Divendres, 26 d'abril de 2024
música

El grup Boxets presenta «Gris», el seu cinquè àlbum

La banda de rock nascuda fa 27 anys a Terrassa compta amb el poblatà Marc Guàrdia com a veu principal

Redacció Terrassa | 30 de març de 2022 a les 14:00

El grup de pop rock català Boxets ha tret a la llum el seu cinquè àlbum. Amb Gris, la banda terrassenca nascuda fa 27 anys "explora un costat més fosc del rock", amb temes melanconiosos i tornades potents, segons la revista Enderrock. Tanmateix, i com explica a Pallars Digital el seu cantant, el poblatà Marc Guàrdia, el nou treball no és uniforme en aquest sentit.

"No totes les cançons són tristes", explica. "Si que és cert que els primers senzills, Llop Gris són foscs i melancòlics, com també els seus videoclips", assenyala Guàrdia. Ara bé, tot i aquestes peces amb lletres tristes, Boxets també n'ha composat d'alegres, com Tornaré Romeu. El del poblatà, però, no és l'únic toc pallarès del disc. La seva caràtula ha estat dissenyada pel pintor Josep Pastor, un artista amb forts vincles amb Salàs de Pallars, mentre que el videoclip Gris va ser gravat a la fàbrica de ciment de Xerallo.
 
En conjunt, podria semblar un disc influenciat per la pandèmia, però no és el cas, ja que l'àlbum va ser gestat durant l'any 2019. "Potser era una premonició del que passaria", diu el cantant. Precisament, la Covid-19 va ser un dels principals impedients perquè el disc no sortís abans. No tenia sentit treure'l aleshores, exposa, "no podíem fer concerts per presentar-lo".

A diferència dels discs anteriors, Gris és un àlbum fet a partir de cançons fetes en conjunt i les idees bàsiques dels integrants del grup fetes al local. "Volíem sortir de l'etiqueta del rock català, tocava passar pàgina". En aquest sentit, el conjunt no només ha intoduït l'ús de sintetitzadors, sinó també d'acords menors, precisament com a ingredient principal dels temes tristos.

La presentació en directe del nou disc, però, encara trigarà, i no només a causa de la disponibilitat. "Primer farem dos singles més", explica el Marc. Per altra banda, i de nou, a causa de la pandèmia, la banda necessita treballar aquest aspecte. "Gairebé no ens hem vist durant aquest temps". La idea, però, és que a la tardor, i amb la posada en escena ja treballada, un dels principals escenaris on tocarà Boxets serà la Fàbrica CTretze de la Pobla de Segur.

 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació