Divendres, 19 d'abril de 2024
contingut patrocinat

Pallars Actiu difon i promociona els projectes de 85 dones empresàries

Són dones valentes i decidides, amb una gran capacitat emprenedora, que treballen dia a dia per tirar endavant els seus projectes

Redacció Pallars | 4 de març de 2022 a les 10:27
En ple segle XXI, les activitats econòmiques i empresarials són dirigides principalment per homes, un fet que no és una excepció en l’àmbit rural. Des de Pallars Actiu, amb l’objectiu de posar la dona en el punt de mira de l’escena empresarial, vam iniciar el passat 8 de març una campanya de visualització de dones emprenedores o empresàries i els seus projectes.

És per això, que des de fa un any donem visibilitat i veu a les dones que es troben al capdavant dels seus negocis rurals en el nostre àmbit d’actuació, el Pallars Jussà i el Pallars Sobirà. Un cop al mes, mitjançant les xarxes socials, Instagram, Facebook i LinkedIn, hem anat creant càpsules d’emprenedoria femenina explicant qui són i què fan les empresàries pallareses que si han inscrit. L’última remesa us la compartim a continuació.
 

Actualment ja comptem amb una xarxa de 85 empresàries de totes les edats que els hi hem posat nom i explicat els seus projectes i ambicions. Són dones valentes i decidides, amb una gran capacitat emprenedora, que treballen dia a dia per tirar endavant els seus projectes amb les dificultats addicionals que han d’afrontar, pel fet de ser dones.

Aquest 2022 seguirem amb les accions de visualització i foment de l’emprenedoria femenina amb voluntat i empenta per fer créixer el networking entre elles.

Algunes d’elles fa poc que han començat a emprendre. Aquestes són joves amb talent que han decidit cercar l’oportunitat al món rural; algunes per tornar a casa, d’altres perquè han trobat en el Pallars casa seva. Han aportat noves maneres de treballar, noves línies de negoci, noves oportunitats com per exemple fer roba per infants 100% sostenible, la creació de joies úniques on el seu referent és la natura i la fauna salvatge, nous colors i noves formes en el disseny gràfic... Els seus negocis estan oberts al món, i tot això gràcies a les TIC. La transformació digital els ha obert una finestra de possibilitats perquè elles, noies joves, puguin plantejar-se viure i treballar als Pallars.
 

Pallars Actiu continua donant visibilitat a les dones empresàries. Foto: Cedida


Altres ja fa temps que hi són i tiren de l’empresa des de fa més de 10, 20 ó 30 anys i algunes han heretat els negocis de la seva família, agafant el relleu en la direcció de l’empresa i aprenent a entendre les noves necessitats del negoci i a liderar equips, majoritàriament formats per homes. Parlem en tots els casos de dones amb empenta, amb experiència i resilients que han lluitat perquè els negocis s’adaptin als temps actuals.

Finalment, volem posar èmfasis en les dones empresàries que estan dins de Pallars Actiu des del seu primer dia. Aquelles que des de fa 9 anys són accionistes de la societat i dia a dia ens aporten el seu saber fer, la seva resistència, la seva creativitat, la seva adaptació al món empresarial tant volàtil i difícil. Són un exemple de treball constant, cadascuna en la seva àrea, essent de sectors econòmics molt diferents. Malgrat tot, són entusiastes del Pallars i de la seva empresa, aquestes són:

Sra. Alba Serra de l’Hotel Terradets.

Sra. Ma Àngels Solé de Pirineus Gestió, assessoria fiscal, laboral i comptable.

Sra. Eva Carmona del Celler el Vinyer.Sra. Núria Martí de Pirineu Emoció i Pallarsclick.

Sra. Núria Laplaza de IANUA Arquitectures.

Sra. Anna Panisello i Sra. Isabel Félix d’Àssua Viatges.

I a títol individual la Sra. Lourdes Subirana, arquitecta; la Sra. Teresa Belart, també arquitecta; i la Sra. Maria Ribera Sancho, enginyera de serveis i de sistemes de la informació.

Des de Pallars Actiu us volem agrair el vostre suport i compromís i animar-vos a continuar endavant. Vosaltres sou referents perquè tothom vegi que als Pallars també hi ha dones que lideren les seves pròpies empreses.

Però encara en són poques. A Pallars Actiu només representen l’11% de tot l’accionariat privat i això s’ha d’anar revertint. Per això, aquest 2022 continuarem construint xarxa entre totes, visualitzant-vos molt més i mostrant experiències d’èxit, tal i com vàrem fer en la jornada nova ruralitat de la passada tardor, obrint nous camins perquè les noies i dones que vulguin tinguin les mateixes oportunitats per crear el seu propi negoci des dels Pallars.

Eva Fiter Cirera
Gerent de Pallars Actiu SA

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació