Divendres, 19 d'abril de 2024
voltors

​Carnisseries de Tremp col·laboren amb el punt d’alimentació de voltors de la Terreta

El projecte aprofita l’excedent alimentari, alhora que promou el turisme sostenible a la zona de la Terreta

Redacció Tremp | 16 de febrer de 2022 a les 09:23
El menjar s’aboca cada dissabte i regala imatges espectaculars | Ajuntament de Tremp
L’Ajuntament de Tremp promou des de l’any 2000 un canyet o punt d’alimentació suplementària per a ocells carronyaires a la zona de la Terreta. Es tracta d’un dels actius turístics més importants del municipi de Tremp, que atrau una mitjana de 1.000 visitants al llarg de l’any.

Aquest equipament permet complementar l’alimentació de les aus autòctones d’aquesta zona, fet que contribueix al manteniment d’aquestes espècies al territori. D’ençà de l’obertura del canyet, s’ha comptat amb la col·laboració de diferents proveïdors, principalment d’escorxadors propers.

Actualment, per reduir l’impacte ambiental i les emissions de gasos d’efecte hivernacle, s’ha apostat per abastir el canyet amb les restes càrniques de carnisseries locals. Concretament són tres els establiments trempolins que hi participen, i el projecte resta obert a noves col·laboracions.

La participació de les empreses locals en projectes com aquest és important per a la conservació del medi i la fauna autòctona, així com per sensibilitzar la població i fer divulgació de la riquesa paisatgística i natural del terme. Des de l’ajuntament s’ha volgut valorar aquesta implicació a les carnisseries facilitant-los un distintiu d’establiment col·laborador.

És el mateix ajuntament que organitza la recollida d’aliment de manera periòdica i cada dissabte s’aboca el menjar en aquest punt d’alimentació de la Terreta. L’esdeveniment és un espectacle natural impressionant, especialment atractiu per a fotògrafs, observadors d’aus i amants de la natura. 

Precisament, el Casal dels Voltors tornarà a emprendre l’activitat regular el proper 26 de febrer i entre altres activitats, s’hi oferirà aquestes visites al canyet fent una reserva amb cita prèvia.
 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació