Aquest cap de setmana
Tremp ha viscut una nova edició de la
Fira Pallars, Terra de Corder, que ha omplert els carrers de la ciutat d'activitat,
gastronomia i bon ambient. La cita ha tancat aquest diumenge amb una
valoració molt positiva per part dels paradistes, l'organització i el públic assistent.
La inauguració del
mercat firal va tenir lloc dissabte, amb la presència del conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació,
Òscar Ordeig. El mercat ha comptat enguany amb una
seixantena de parades de productes artesanals, tant alimentaris, com embotits, coques i formatges, com d'artesania, bijuteria, tèxtils i altres. A més, els visitants han pogut conèixer de prop les novetats en
vehicles i maquinària agrícola, en un espai dedicat al sector.
El dissabte va comptar també amb la
4a Mostra de Formatges del Pirineu, que ha tornat a posar en valor el treball dels productors de proximitat. Ja al vespre, la carpa de la plaça Catalunya es va convertir en l'epicentre del bon menjar amb la celebració de la
Pallars Food Fest. L'esdeveniment, organitzat amb la col·laboració de l'
Associació de Professionals de l'Àmbit Turístic (
APAT), va reunir
14 parades de restauradors i productors que van oferir
tapes i platillos elaborats amb productes del territori.
El dinar popular ha repartit més de 850 racions. Foto: Ajuntament de Tremp
Diumenge ha estat marcat pel tradicional
dinar popular, que enguany ha arribat a la seva 10a edició. Més de
30 corders cuinats i un total de
850 racions servides han fet les delícies del públic. La jornada també ha comptat amb una trobada de
vehicles clàssics i una
demostració de conducció de microcotxes, activitats que han captivat tant a petits com a grans. Per cloure la fira, l'espectacle d'humor
L'Actitud de la companyia Jam, guardonat amb el premi Drac d'Or, ha posat el punt final.
Des de l'organització, es valora molt positivament l'alta afluència de visitants i la implicació del
teixit productiu i associatiu del territori. La Fira Pallars, Terra de Corder es consolida així com una
cita imprescindible del calendari firal dels Pirineus, promovent la carn de corder, el producte local, la cultura i el turisme de proximitat.
Altres notícies que et poden interessar
Amb tu, el periodisme al Pallars és possible!
A Pallars Digital treballem per oferir-te una informació rigorosa, lliure i honesta. Per mantenir-ho, necessitem el suport i el compromís de persones com tu.
Subscriu-t'hi