Divendres, 19 d'abril de 2024
pirineus-barcelona 2030

Els alcaldes del Jussà donen suport als Jocs però amb condicions

El vicepresident Jordi Puigneró ha presentat aquest dimecres la proposta de la candidatura olímpica durant el Consell d'Alcaldes

Tomàs Garcia Espot Tremp | 3 de febrer de 2022 a les 09:00
Puigneró durant la seva visita al Consell d'Alcaldes del Jussà | TGE
La majoria d'alcaldes del Pallars Jussà s'han mostrat a favor de la candidatura dels Jocs Olímpics d'Hivern del 2030 "sempre que tinguin com a objectiu promocionar el Pirineu i es desenvolupin sota criteris de sostenibilitat". Així es va acordar ahir durant el Consell d'Alcaldes després que el vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, aprofités la seva visita a la comarca per exposar-los la candidatura olímpica.

A l'inici de la sessió, el president del Consell Comarcal del Pallars Jussà i alcalde de Castell de Mur, Josep Maria Mullol, va destacar que la comarca té moltes altres necessitats per tal d'impulsar la seva economia i revertir el despoblament, com per exemple la millora del port de Comiols, el desplegament de la fibra òptica o la millora d'alguns trams de la N-260 que encara no s'han executat. En aquest sentit, els batlles pallaresos van refermar que aquestes actuacions "no han d'anar lligades a realització o no dels Jocs".

En el torn d'intervencions, el president del Consell d'Alcaldes, Jordi Navarra, ha explicat que només l'anunci de la candidatura "ja ha servit perquè es parlés del Pirineu", però ha copsat que per explicar el projecte han vingut molts representants polítics al consell comarcal, tot declarant que "haurien d'haver vingut moltes altres vegades per moltes altres necessitats i peticions que tenim".

Per la seva banda, l'alcaldessa de Tremp, Maria Pilar Cases, ha fet constar el "desequilibri territorial" que viu el Pirineu, i ha subratllat que el Govern hauria d'haver preguntat molts anys abans les necessitats i les mancances de la zona, i no ara amb l'excusa de la candidatura olímpica. Cases ha afirmat, a més, que "les millores, amb Jocs o sense, no poden esperar" i que "corren molta pressa", tot sentenciant que els Jocs han de ser-ne "la conclusió final".

Posteriorment, membres del Govern, entre els quals la secretària general de l'Esport, Anna Caula, també van ser presents a la sessió del Consell d'Alcaldes del Pallars Sobirà per exposar el projecte de candidatura dels Jocs d'Hivern. Recordem que 14 dels seus 15 batlles ja es van posicionar recentment a favor de la candidatura olímpica a través d'un manifest conjunt.
 
 

Altres notícies que et poden interessar


 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació