1 de març de 2024
cuina

Les cuines comunitàries del Pallars es formen per incorporar el producte local als seus menús

«Al teu gust, aliments del Pallars» organitza aquesta formació sobre l’adaptació de menús als equipaments sociosanitaris

Redacció Tremp | 15 de desembre de 2021 a les 10:51
Una cuina pallaresa en una imatge d'arxiu | ACN
Aquest dimarts ha tingut lloc el primer seminari del programa formatiu adreçat a cuines comunitàries que organitza el programa Al teu gust, aliments del Pallars de l’Ajuntament de Tremp amb la Fundació Alícia.

L’objectiu del seminari La qualitat i els productes de proximitat a les cuines col·lectives és posar a l’abast dels professionals que treballen en cuines col·lectives, en aquest cas de l’àmbit sociosanitari, les eines i coneixements pràctics que els permetin elaborar una oferta adaptada i de qualitat a partir d’aliments de proximitat i propis del territori.

Els continguts de la sessió han anat a càrrec de dos experts de la Fundació Alícia. D’una banda, la dietista-nutricionista Fabiola Juárez ha ofert la part teòrica, que s’ha concretat en l’alimentació de la gent gran (requeriments nutricionals i altres aspectes que cal considerar, perfil dels comensals), l’alimentació de textura modificada; disfàgia i enriquiments energètic i proteics.

D’altra banda, Marc Puig-Pey, cap de cuina de la Fundació Alícia, ha conduit la part pràctica del seminari, que s’ha centrat en la textura modificada i ha elaborat exemples de plats en relació als continguts teòrics previs. La segona sessió d’aquest programa formatiu s’adreçarà a professionals de cuines escolars i està previst que tingui lloc durant el mes de gener.
 

Altres notícies que et poden interessar 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació