Divendres, 26 d'abril de 2024
igualtat

Sort acull la segona edició del dia de l'Orgull LGTBIQ+ Rural al Pallars

L'acte, organitzat pel col·lectiu ‘Voliaina', va comptar amb propostes lúdiques i reivindicatives per a tots els públics

Tomàs Garcia Espot 28 de juny de 2021 a les 10:50
La jornada ha volgut visibilitzar la presència de les persones LGTBIQ+ als territoris rurals | Òscar Pasqual
Sort ha acollit aquest diumenge la segona edició del dia de l'Orgull LGTBIQ+ Rural al Pallars. L'acte, organitzat pel Col·lectiu Voliaina al Parc del Riuet, ha comptat amb un programa variat reivindicatiu i lúdic, que ha inclòs la lectura d'un manifest, micròfon obert, performance drag, una acció literària, música i concursos. La jornada ha estat dinamitzada per Débora (l'actriu Maria Garrido) i la Drag Queen 'Turmix'.

Des del Voliaina han volgut aprofitar aquesta data per visibilitzar que les persones LGTBIQ+ també existeixen en el territoris rurals com el Pallars i lluny de les grans ciutats, així com posar sobre la taula i a l'agenda política alguns temes que els afecten directament. Aquests són la falta de serveis específics per a la comunitat en entorns rurals, la desprotecció en què es troben davant l'augment d'agressions LGTBIfòbiques a Catalunya o la urgència de l'aprovació d'una Llei Trans Estatal que aposti per l'autodeterminació de gènere.

L'acte, amenitzat pel grup pallarès Far Out, ha comptat amb el suport de la Biblioteca i l'Ajuntament de Sort, el SAI-LGTBI del Consell Comarcal del Pallars Sobirà i el Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació