Divendres, 19 d'abril de 2024
coronavirus

Tres de cada quatre contagis al Pallars s’han detectat a la Pobla de Segur i Tremp

El nombre de casos confirmats de coronavirus s'eleva a 82 i l’Hospital del Pallars manté des de fa una setmana les 17 persones ingressades amb la Covid-19

Jordi Ubach Llorens 9 d'abril de 2020 a les 09:43
Entrada d’Urgències de l’Hospital del Pallars de Tremp | Jordi Ubach
Dos nous positius detectats aquest dimecres a Tremp i la Pobla de Segur han fet augmentar a 82 els casos confirmats de coronavirus a les comarques pallareses, segons el recull de dades del Departament de Salut. De tots els casos confirmats de Covid-19 al Pallars, fins a 17 es troben ingressats a l’Hospital Comarcal del Pallars. Cal tenir en compte també que gairebé la meitat dels 82 casos ja han superat la malaltia.

La Pobla de Segur, on s’ubica el geriàtric que pateix un important brot, té ara 48 casos i continua liderant el nombre de contagis al Pallars, seguit dels 13 de Tremp i dels 5 de Sort. A més, si es llegeixen les dades segons la taxa de malalts diagnosticats per cada 10.000 habitants, l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) de la Pobla té, amb 97'6, la xifra més alta de Catalunya.

Així, el Pallars Jussà ja acumula 69 positius, dels quals i a banda dels 61 que sumen Tremp i la Pobla, vuit corresponen als municipis de Gavet de la Conca (3), Salàs de Pallars (2), Conca de Dalt (2) i Isona i Conca Dellà (1). Al Pallars Sobirà el nombre de contagis es manté controlat als 13 casos, que s’han donat a Sort (5), la Guingueta d’Àneu (2), Esterri d’Àneu (2), Espot (2), Alt Àneu (1) i Rialp (1).


En percentatges, el 58% dels contagis per coronavirus al Pallars s’han detectat només a la Pobla de Segur i tres de cada quatre malalts (74%) són veïns del municipi poblatà i de Tremp. Per comarques, el 84% de casos confirmats de Covid-19 pertanyen a la comarca del Pallars Jussà, mentre que el 16% restant corresponen al Pallars Sobirà.

Pel que fa a les 17 persones ingressades a l’hospital de Tremp, es tracta del mateix nombre d’hospitalitzats que fa una setmana, fet que posa de manifest una tendència a l’estabilització del gruix de pacients hospitalitzats. Cal recordar que a Tremp es traslladen a l’Hotel Segle XX tots aquells pacients estables de Covid-19 que ja reben l’alta hospitalària per tal d’evitar nous contagis.


Aquests casos confirmats, no obstant, no són una mostra exacta de l’afectació de la malaltia a les nostres comarques, ja que les proves per detectar els positius de coronavirus estan circumscrites a aquells casos que presenten simptomatologia greu. Això significa que hi ha pacients amb símptomes lleus -o simplement que no n’han tingut- que no computen en el recompte oficial.

Cap mort i cap nova alta a l’Alt Pirineu i Aran en les últimes 24 hores

El Departament de Salut ha informat que en el conjunt de la demarcació de Lleida hi han hagut aquest dimecres dos morts per coronavirus, cap d'elles a l’Alt Pirineu i Aran. S’han sumat 31 nous contagis, dels quals només quatre han estat al Pirineu. Al territori pirinenc no s’ha donat l’alta hospitalària a cap persona en les últimes 24 hores, i ja en suma 64 d'acumulades.

Es confirma, novament, que el coronavirus ha frenat a la demarcació, on s’acumulen 88 morts i 1.154 casos detectats. A nivell català, aquest dimecres s’ha mantingut també la tendència a la baixa amb 107 morts en les últimes 24 hores, la xifra més baixa des del 23 de març. Quant a l’estat espanyol la xifra de morts diaris ha augmentat per segon dia consecutiu: 757 en 24 hores.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació