Diumenge, 5 de maig de 2024
coronavirus

MAPA: Salut comptabilitza 39 casos de coronavirus al Pallars

La zona més afectada és l’Àrea Bàsica de Salut de la Pobla de Segur amb 25 casos, segons el mapa d'àrees bàsiques de salut que ha fet públic la Generalitat

Jordi Ubach Llorens 28 de març de 2020 a les 13:04
El mapa de calor del coronavirus a les àrees bàsiques de salut catalanes | ND
La Generalitat ha posat al servei de la ciutadania un mapa interactiu que presenta la situació quant a coronavirus de totes les àrees sanitàries de Catalunya. En algunes d'aquestes, però, hi pot haver algun retard a l'hora de reflectir al mapa ofert per la Generalitat l'evolució de casos. Aquestes són dades especialment rellevants, ja que fins ara les xifres només es facilitaven classificades per demarcacions.
 
Aquest nou mapa interactiu ajuda a discernir els casos de coronavirus a les comarques pallareses, ja que al Pallars totes les dades s’agrupen en tres àrees: l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) de Tremp, l’ABS de la Pobla de Segur i l’ABS del Pallars Sobirà. 

39 casos confirmats al Pallars

El mapa mostra els casos totals de Covid-19 i també la taxa de malalts diagnosticats per cada 100.000 habitants. En aquesta línia, al Pallars es comptabilitzen 39 casos confirmats de Covid-19. D’aquests, 25 corresponen a l’ABS de la Pobla de Segur, dels quals la majoria provenen del brot del Centre Geriàtric del Pirineu. Els 14 restants són de l’ABS del Pallars Sobirà, amb vuit casos, i de l’ABS de Tremp, amb sis. 

Aquests 39 casos confirmats, no obstant, no són encara una mostra exacta de l’afectació de la malaltia a les nostres comarques, ja que les proves per detectar els positius de coronavirus estan circumscrites a aquells casos que presenten simptomatologia greu. Això significa que hi ha pacients amb símptomes lleus -o simplement que no n’han tingut- que no computen en el recompte oficial. 


Pel que fa a la taxa de malalts diagnosticats per cada 100.000 habitants, comprovem que l’ABS de la Pobla és un dels focus més importants de la pandèmia a Catalunya, amb 422 casos positius per 100.000 habitants. A la Pobla, recordem, s’hi troba el Centre Geriàtric del Pirineu, que pateix un brot en el qual han mort dos residents. Actualment sis usuaris estan hospitalitzats i vuit més es mantenen confinats a la residència.



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació