Divendres, 26 d'abril de 2024
incendi forestal

Controlat l'incendi forestal de Lladrós, que ha cremat unes 5 hectàrees

Els Bombers han fet descàrregues als punts calents aquest matí i al migdia s’ha pogut donar l'incendi per controlat

Jordi Ubach Llorens 12 de març de 2020 a les 13:30
El foc ha afectat una zona de vegetació i pastures | Bombers
Els Bombers de la Generalitat han donat aquest migdia per controlat l’incendi forestal que des d’aproximadament les 14h de la tarda d’aquest dimecres ha cremat al costat de la carretera L-504 a Lladrós, al terme municipal de Vall de Cardós. Segons han informat els Bombers, en un primer càlcul s’estima que les flames han pogut cremar unes 5 hectàrees de vegetació, a l’espera de tenir un perímetre definitiu de cara a les pròximes hores.

Durant tota la tarda d'ahir i des de les 14:18h, quan es va rebre l’avís, els Bombers van treballar en l’extinció de les flames. Hi van destinat un total de vuit dotacions amb membres del Grup de Recolzament d'Actuacions Forestals (GRAF) i tres mitjans aeris, amb l’objectiu de controlar l’incendi. L’helicòpter i els dos avions de vigilància i atac es retirar amb l’arribada de l’ocàs.

Aquest matí l’helicòpter bombarder ha sobrevolat la zona i s’ha comprovat que l’incendi es mantenia estable. Les tasques han consistit en fer descàrregues a les zones que encara fumejaven. Durant el matí hi han treballat tres dotacions terrestres, a part de l’helicòpter. Els Bombers han revisat el perímetre i han pogut donar el foc per controlat al voltant de les 13:17h. El foc ha cremat en una zona de pastures i vegetació inaccessible pels vehicles.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació