Divendres, 26 d'abril de 2024
ramaderia

​Mayte Rivero exigeix al Govern espanyol que «treballi» per salvar el món rural

La senadora pallaresa ha destacat el "caràcter unitari" de les manifestacions del sector agrícola a Lleida

Redacció 5 de març de 2020 a les 11:49
La senadora Mayte Rivero durant la seva intervenció | JxCat
La portaveu d'Agricultura de Junts per Catalunya al Senat, Mayte Rivero, ha exigit al Govern espanyol que "treballi per salvar el món rural" després de preguntar al ministre d'Agricultura, Luis Planas, si hi haurà retallades del fons europeus de desenvolupament rural com a conseqüència del Brexit i, si és així, si el ministeri n'assumiria les pèrdues.

"Entendrà que estiguem preocupats", ha remarcat Rivero, qui ha explicat que l'Estat va reduir l'aportació per el desenvolupament rural en un 74% a Catalunya, quan el pressupost de la UE creixia un 11%. "Ara que s'anuncien retallades, ens temem que la Generalitat novament hagi de fer un esforç", ha criticat la senadora, abans d'afegir que "Lleida i el món rural està al carrer unitàriament, sense partidisme ni visions esbiaixades de la problemàtica".

Rivero ha assegurat que un 70% de les explotacions agràries familiars estan "a la corda fluixa" i ha lamentat que "els pobles perden cada vegada més població". En aquest sentit, ha reivindicat els plans de desenvolupament rural per mantenir l'equilibri territorial i ha destacat els projectes agraris i forestals per a garantir la supervivència del món rural.

La senadora li ha recordat al ministre que té el sector al carrer i que, com a resposta, "l'Executiu ha hagut de recórrer a un Reial Decret que és un torniquet d'urgència a una ferida que és mortal per al sector, i ens presenta dubtes respecte per exemple a la concreció dels contractes agricultor/distribuïdor o el càlcul dels costos de producció".

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació