Divendres, 10 de maig de 2024
turisme

El Pallars Jussà es promociona al centre de Barcelona

La comarca ha desplegat els seus millors valors culturals, patrimonials i turístics a l’Espai Provença d’FGC per donar-los a conèixer més enllà del seu territori

Redacció 19 de novembre de 2019 a les 09:37
Pla general de la mostra del Pallars Jussà a l'Espai Provença d'FGC de Barcelona | FGC
El president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Ricard Font i el Director del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Juli Alegre, han obert aquest dilluns una exposició a l’Espai Provença de Barcelona on, durant tota la setmana, tindran lloc una dotzena de xerrades i exposicions, així com la degustació de productes que permetran una aproximació del públic a diferents atractius de la comarca del Pallars Jussà.

Durant la primera jornada, que ha tingut lloc aquest dilluns, s’ha presentat el Geoparc Mundial de la Unesco Conca de Tremp-Montsec, batejat recentment com a Geoparc Orígens. Durant el dia s’han ofert tallers i audiovisuals relacionats amb aquest element. A la jornada hi ha assistit el president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Josep Maria Mullol, l’alcalde de Sant Esteve de la Sarga, Jordi Navarra, l’alcaldessa d’Isona i Conca Dellà, Rosa Amorós, així com representants municipals dels ajuntaments de Tremp, Llimiana, Gavet de la Conca i Conca de Dalt.

El Pallars Jussà restarà a l’Espai Provença, ubicat a l’estació de FGC de Provença, fins aquest divendres 22 de novembre. Durant la setmana s’aniran succeint diferents activitats que donaran a conèixer alguns dels valors que defineixen el Pallars Jussà com el turisme sostenible que inclou projectes com El Cinquè Llac: projecte Gratitud, les botigues museu de Salàs de Pallars o el cel del Montsec reconegut com a Reserva Starlight, entre altres.

Paral·lelament, durant tota la setmana, els visitants podran veure de primera mà com es restaura un fèmur de dinosaure. La restauradora Anna Vallés, del Museu de la Conca Dellà, treballarà en directe per donar a conèixer aquest treball entre el públic. Així mateix, cada dia, entre les 12h i les 16h, l’associació de professionals de l’àmbit turístic Àpat, oferirà un tast de productes pallaresos.
 
El president comarcal, Josep Maria Mullol, ha definit l’estada del Pallars Jussà a l’Espai Provença com una de les accions que la comarca està portant a terme per tal de promocionar el seu patrimoni social i cultural, molt desconegut entre la població més urbana. Una altra d’aquestes accions és la que s’emmarca en la celebració del centenari de l’arrencament de les pintures romàniques de Mur, que el passat dimecres va fer que aquesta icona històrica lluís al MNAC

Per altra banda, el president de Ferrocarrils, Ricard Font, ha posat en relleu la bona gestió i l'èxit de la línia de tren Lleida-la Pobla, així com de les estacions de muntanya del Pallars d’Espot i Port Ainé. Com a socis del territori, ha dit Font, un dels objectius d'FGC és “generar llocs de treball a les comarques d’influència”.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació