Dissabte, 20 d'abril de 2024
tren de la pobla

FGC renova les baranes a sis ponts de la línia Lleida-la Pobla

Els ponts on s’ha actuat es troben entre les estacions de Santa Linya i de Tremp

Redacció 11 de novembre de 2019 a les 10:47
Les noves baranes al pont del Barranc de Ruicós | FGC
Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha finalitzat amb èxit les obres de renovació de les baranes de sis ponts de la línia Lleida-la Pobla. Concretament, es tracta dels ponts del Barranc de Montclús i del Riu Fred de Pui entre les estacions de Santa Linya i Àger; el pont del Barranc del Bosc i un pas inferior entre Àger i Cellers-Llimiana; el pont sobre el riu Espona entre Guàrdia de Tremp i Palau de Noguera, i el pont del Barranc de Ruicós entre Palau de Noguera i Tremp.

Les obres han consistit en la instal·lació de noves baranes a tots dos costats dels ponts. Aquesta actuació permetrà una millora significativa en la seguretat, tant en el cas d’una hipotètica evacuació del tren com en el moment de realitzar tasques de manteniment a la línia, i un reforç de la infraestructura per optimitzar la fiabilitat.

Aquests treballs, que van començar a l’abril i han comptat amb un pressupost de 496.000 euros, formen part de les diferents actuacions de millora que FGC duu a terme a les seves instal·lacions en el marc de la política de reposició d’actius i manteniment i reforçament constant dels diferents equipaments.

Actualment, estan en procés d’adjudicació els treballs per renovar les baranes de cinc ponts més de la línia. En aquesta ocasió, s’actuarà en els ponts que passen per sobre dels rius Sió i Segre, i del Camí de Camarasa i el Camí de Gerb, al terme municipal de Balaguer, i el pont del viaducte de Santa Linya, al terme municipal de Camarasa.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació