Diumenge, 19 de maig de 2024
habitatge

Tírvia busca famílies amb infants en edat escolar per anar a viure al poble i fer front al despoblament

Ofereix un lloguer de cinc anys molt econòmic, subvencionat per l’ajuntament, en un immoble de titularitat municipal

Pallars Digital Tírvia | 7 de maig de 2024 a les 09:48
El consistori vol donar continuïtat a l'escola rural del municipi | TGE
L’Ajuntament de Tírvia ha fet una crida a través de les xarxes socials per trobar famílies amb infants en edat escolar (3-9 anys) perquè s'estableixin al poble i vagin a l'escola municipal per tal de fer front al despoblament.

Com a contraprestació, el consistori ofereix un lloguer molt econòmic subvencionat per la mateixa corporació en un immoble de titularitat municipal i amb un contracte de 5 anys. Les persones interessades poden escriure al correu electrònic de l'Ajuntament de Tírvia.
 

L'anunci arriba més d'un any després que Tírvia oferís per a llogar una casa del poble situada al carrer de la Colònia, també per a famílies amb fills en edat per anar a l'escola. En aquell cas, l'objectiu era donar continuïtat a l'escola rural del municipi, que compta amb menys d'una dotzena d'alumnes. 
 
D'altra banda, al Pallars Jussà també s'han dut a terme iniciatives similars als municipis d'Isona i Conca Dellà i Gavet de la Conca. Aquest últim va rehabilitar l'antiga casa de la mestra de Gavet per oferir-la per a lloguer social a famílies amb fills, mentre que vol el mateix al poble de Sant Miquel de la Vall.
 
Poc abans, l'Ajuntament d'Isona i Conca Dellà també va reformar la casa del mestre de Sant Romà d'Abella per tal d'afavorir el repoblament de la zona amb famílies joves. Un dels requisits era que els pares tinguessin un ofici per així fomentar el relleu generacional.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació