Dimecres, 24 d'abril de 2024
deixalles

El Pallars Jussà estrena una deixalleria mòbil per donar servei als pobles petits

El nou servei permetrà als usuaris dels pobles de la comarca no haver-se de desplaçar a les deixalleries de Tremp o la Pobla de Segur

Redacció 8 de novembre de 2019 a les 10:53
La deixalleria mòbil a la població de Guàrdia de Noguera | CCPJ
El Consell Comarcal del Pallars Jussà ha posat en funcionament una deixalleria mòbil que farà itinerància per diferents pobles de la comarca durant l’any, en una prova pilot que es podrà anar ampliant. El servei ha començat recentment a Guàrdia de Noguera i actualment està situada a Isona.  

La deixalleria està integrada en un vehicle adaptat que permetrà que els usuaris dels pobles més petits no s’hagin de desplaçar a les deixalleries de Tremp o la Pobla de Segur. Això converteix aquesta deixalleria mòbil en un servei de proximitat i una eina de conscienciació més per al reciclatge i la sostenibilitat.

Així, els usuaris particulars, així com comerços, oficines i altres tipus d’activitat podran dipositar de forma selectiva diferents tipus de residus per als quals no hi ha un contenidor específic al carrer. 

Des de l’àrea de Medi Ambient i Residus, el Consell Comarcal gestiona l’abocador, les deixalleries de Tremp i la Pobla de Segur i la planta de compostatge. Fa recollida selectiva (cartró, envasos, vidre, orgànica i rebuig) per tota la comarca, i recollides especials com les de voluminosos, el porta a porta del cartró en establiments comercials, o d’oli vegetal a Tremp i la Pobla.

La dispersió de la població fa que hi hagi sis rutes de recollida de residus per arribar a 120 nuclis de població i que suposen gairebé 1.800 kms setmanals. En referència a aquest servei, el ple del Consell Comarcal va aprovar dimarts un augment del 6% de la taxa de recollida d’escombraries.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació