Divendres, 26 d'abril de 2024
talarn music experience

Cesk Freixas arriba al Talarn Music Experience per convertir Lo Quiosc en una «Festa Major»

Conversem amb el cantautor penedesenc, que aquest dissabte actua a Lo Quiosc de Talarn

Jordi Ubach Llorens 15 de març de 2019 a les 10:20
Cesk Freixas, en una imatge promocional del seu darrer treball | Cesk Freixas
El cantautor de Sant Pere de Riudebitlles, Cesk Freixas, arriba aquest dissabte a Talarn per convertir l’espai natural-musical Lo Quiosc en una autèntica Festa Major, nom del seu darrer treball, publicat aquest mateix any 2019. L'actuació està emmarcada dins la programació del Talarn Music Experience, festival que enguany ha crescut programant un total de 14 concerts de gener fins a novembre.

Fa 15 anys que trepitja escenaris i porta més de 1.700 actuacions sobre les espatlles. Ha publicat set discos i dos llibres, sempre amb un caràcter reivindicatiu. Ara, amb Festa Major, Cesk Freixas tanca una etapa de colors foscos per entregar-se a la vitalitat del dia a dia. El disc està embolcallat d’un treball conceptual, de manera que cada cançó rep el títol d’un acte de festa major.

Sold out! Entrades exhaurides!

L’aforament és limitat i el preu de l'entrada és de 10 euros (25 euros si és amb sopar), tot i que per aquest concert ja s’han exhaurit les entrades.

Entre els noms que han passat o que passaran enguany per l’establiment pallarès hi destaquen Cesk Freixas, Pavvla, Pau Alabajos, Elefantes, Koers o Ju, entre d’altres artistes. Un any més, Pallars Digital és el mitjà oficial del festival i, per aquest motiu, sortegem al nostre canal d'Instagram una entrada pel concert de Cesk Freixas d’aquest dissabte. Participa-hi!

ENTREVISTA A CESK FREIXAS


A poc més de 24 hores per la seva actuació en territori pallarès, Pallars Digital conversa amb Cesk Freixas per conèixer de primera mà què ens espera de la seva visita al Pallars.

Què ens portaràs aquest dissabte a Lo Quiosc?

Tot just arrenquem la gira de presentació del nou disc, Festa Major. El de Lo Quiosc serà el tercer concert després d’estar un mes aturats. Serà la primera vegada que actuarem en aquest espai i ens fa molta il·lusió, pel tracte que ens consta que tenen amb la música i amb els músics. Presentarem les cançons del nou disc en format de duet i em fa especialment content saber que ja s’han exhaurit les entrades.

Què tenen les festes majors, que les fan tant especials?

Són espais de celebració que compartim tots els pobles del país, són els dies grans de celebració d'un poble o d'una ciutat. És un concepte compartit i aquest imaginari festiu m'anava molt bé per preparar les noves cançons i impregnar la part literària d’aquesta celebració. El que les fa especials és que hi ha una gran exposició de la cultura popular del nostre país, la gent s'organitza per passar-ho bé, per compartir... i aquesta idea m'agradava molt, també pel moment que vivim, acostumats a no celebrar massa coses. 

Són ja 15 anys en l’escena. Quin balanç en fas fins ara?

En l’escena musical de casa nostra 15 anys són molts anys, per les dificultats pròpies de l’ofici i perquè no hi ha una excessiva facilitat perquè un projecte tingui continuïtat. També s’ha de comptar amb l'exigència del mercat i amb que culturalment el nostre país encara no s'ha situat al costat de la mitjana europea a l'hora d'entendre els projectes culturals. Celebrar 15 anys és una rara avis dins la nostra escena, per tant, content d’haver-los pogut celebrar amb totes les dificultats què això comporta i de poder treballar com fins ara amb les cançons i amb les actuacions en directe, que és el que més m'agrada.

Has actuat en diverses ocasions al Pallars. Què hi trobes?

Tinc records meravellosos de les meves actuacions al Pallars. Hi toquem poquet, ja que la tendència és fer-ho a l’àrea metropolitana de Barcelona. Per tant, tenir l'oportunitat de poder viatjar al Pallars i a les comarques que queden mes allunyades de la capital, és una oportunitat. Al Pallars sempre hem estat ben acollits, la gent és molt càlida i té sempre ganes d'acollir les cançons, i això és quelcom diferent del que trobem a l'àrea metropolitana. Per un cantautor és genial que es tingui cura per la proximitat i la petita distància, ja que busquem també aquesta connexió que a vegades costa més de trobar a les grans ciutats.

És difícil actuar en territoris allunyats de la gran capital?

Malauradament sí que és complicat, pel pes especific econòmic i també a nivell d'habitants de l'àrea metropolitana. Això fa que sigui molt complicat poder presentar cançons i treballs en llocs que hi queden lluny. També hi influeix el fet d'haver estat durant molts anys insistint en aquesta idea de que el país gairebé sempre havia de passar per Barcelona. Parlo del Pirineu, però també de Ponent o de les Terres de l’Ebre. Hauríem de tenir més cura de la diversitat territorial que hi ha a casa nostra.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació