Divendres, 3 de maig de 2024
talarn music experience

Ju arriba al Talarn Music Experience per presentar el seu darrer treball «Bandera Blanca»

Conversem amb Judit Puigdomènech, que aquest dissabte actua en acústic a Lo Quiosc

Jordi Ubach Llorens 8 de febrer de 2019 a les 13:43
Judit Puigdomènech és una de les veus emergents més destacades del panorama català | Ju
La jove osonenca Judit Puigdomènech, coneguda artísticament com a Ju, arriba aquest dissabte carregada d’energia a l’espai natural-musical Lo Quiosc de Talarn per portar el seu segon disc Bandera Blanca. L'actuació està emmarcada dins la programació del Talarn Music Experience, festival que enguany ha crescut programant un total de 14 concerts de gener fins a novembre.

Bandera Blanca és un disc de caràcter social i reivindicatiu, que representa un pas endavant per a una artista que estarà en boca de tothom en els pròxims mesos per la seva aposta allunyada dels corrents que han marcat les darreres tendències. Una de les veus femenines que trepitgen més fort a l’escena musical catalana.

L’aforament és limitat i el preu de l'entrada és de 10 euros (25 euros si és amb sopar). Els tiquets es poden reservar per WhatsApp al 630 957 087, per correu electrònic a talarnmusicexperience@gmail.com o presencialment a Lo Quiosc. 

Entre els noms que han passat o que passaran enguany per l’establiment pallarès hi destaquen Cesk Freixas, Pavvla, Pau Alabajos, Elefantes, Koers o Ju, entre d’altres artistes. Un any més, Pallars Digital és el mitjà oficial del festival i, per aquest motiu, sortegem al nostre canal d'Instagram una entrada pel concert de Ju d’aquest dissabte. Participa-hi!

ENTREVISTA A JUDIT PUIGDOMÈNECH


A poc més de 24 hores per la seva actuació en territori pallarès, Pallars Digital conversa amb Judit Puigdomènech, la jove cantant osonenca coneguda en el món musical com a Ju, per saber com afronta l’actuació i què espera de la seva primera visita al Pallars.

Què ens portaràs aquest dissabte a Lo Quiosc?

Hi presentaré el meu segon disc Bandera Blanca en format acústic: piano, veu i guitarra. És una aposta que fem amb trio, i tot i que és diferent que el format banda, continua mantenint l'essència de Bandera Blanca. L’oferim des d'un punt de vista més pròxim i intimista però sense perdre de vista l’energia de cadascuna de les cançons que conformen el disc. L’acústic és un format on m'hi trobo molt a gust, ja que em sento més a prop la meva veu, puc afinar-la molt bé, polir els detalls... en definitiva, és més palpable.

Ets considerada una de les veus emergents més destacades del panorama català. Com ho portes?

La veritat és que estic molt contenta, han sortit moltes oportunitats de donar a conèixer la meva música a partir del darrer disc i això et dona energia per continuar, perquè el món de la musica i de les arts en general és complicat. Certament, em dona la força i les ganes de continuar cantant, que és realment el que m’agrada.

El teu pare és membre fundador de Los Trogloditas. Podem dir que portes la música a la sang.

Des de ben petita he mamat la música, ho he viscut a casa. De fet la meva mare també treballava amb la veu, el cos, l’expressió corporal... Des de petita he tingut l'oportunitat d’expressar-me a través de la veu, el cos, les mans... també he estudiat arts escèniques i tot això m’ha ajudat a sostenir l’escena quan actuo.

És el primer cop que actues al Pallars? Què hi esperes?

Sí, és el primer cop. Doncs he estat investigant l’espai -Lo Quiosc- i la veritat és que sembla un indret únic. Espero sumar una nova experiència, conèixer indrets bonics de casa nostra, el Pallars i la seva gent. Una experiència més que m'enduc, cantant i compartint-ho amb els músics que m'acompanyen. 

És difícil actuar en territoris allunyats de la gran capital?

No té per què ser-ho. Al final, si es valora la música i es posa en el lloc on ha de ser, des d’un punt de vista professional, no ha de ser difícil. És cert que el Pallars a mi, que sóc de Gurb (Osona), em queda a unes dues hores, però això és el de menys. Hi posem moltes ganes allà on anem. Si es tracta els artistes amb la sensibilitat que es mereixen, no importa la resta. I em consta que a Lo Quiosc és així.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació