Divendres, 26 d'abril de 2024
turisme

La Pobla i Tremp reben més de 634.000 euros dels Plans de foment del turisme

Finançats amb els ingressos de l’Impost Turístic, els Plans de Foment volen millorar la competitivitat de les destinacions turístiques de Catalunya

Redacció 27 de desembre de 2018 a les 10:07
Els raiers de la Pobla baixant pel Noguera Pallaresa | ACN
Els ajuntaments de la Pobla de Segur i Tremp rebran 350.000 i 284.296,71 euros, respectivament, dels Plans de foment territorial del turisme. L'Ajuntament de la Pobla destinarà la dotació al projecte Valorització de la Pobla de Segur com a porta d'entrada al Pirineu.

De la seva banda, la capital del Pallars Jussà ho invertirà en la iniciativa Tremp, epicentre turístic del Geoparc mundial de la Unesco Conca de Tremp- Montsec, així com en l’habilitació de 90 noves places d’aparcament entre els carrers Tarragona i AGBS, després de la decisió del consistori de prohibir la circulació regular de vehicles per la rambla Doctor Pearson.

Aquests plans estan finançats pel Fons per al Foment del Turisme, que es nodreix de l’Impost sobre Estades en Establiments Turístics (IEET). En exercicis anteriors, la Generalitat cedia el 30% d’aquest impost als municipis, però des de 2017 aquest percentatge s’ha incrementat fins el 50%.

Turisme sostenible de qualitat

Aquesta línia d’ajuts segueix la proposta del Pla Estratègic de Turisme de Catalunya, que vol apostar per un model turístic competitiu, sostenible i de qualitat a partir de l'equilibri territorial, la diversificació de l'oferta, l'orientació a la demanda, la desestacionalització i la innovació de producte, per fer del turisme una activitat generadora de riquesa i d'ocupació al servei de la ciutadania.

Per això mateix, aquests ajuts es destinen a projectes pensats en crear, rehabilitar i millorar infraestructures turístiques o bé per recuperar o crear itineraris turístics. També s'atorguen a aquelles iniciatives que volen renovar la senyalització turística existent o crear-ne de nova, així com adequar i millorar espais turístics o crear productes turístics innovadors que generin un model turístic competitiu, sostenible i de qualitat. Enguany un total de 16 iniciatives han resultat beneficiades.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació