Dissabte, 20 d'abril de 2024
fauna salvatge

El turisme de fauna salvatge, un actiu per potenciar Boumort

El Consell Comarcal del Jussà presenta als agents turístics de la comarca un Pla d'acció per dinamitzar la Reserva

Redacció 24 de desembre de 2018 a les 11:29
Observació de fauna salvatge a Boumort | Consell Comarcal del Pallars Jussà
El Consell Comarcal del Pallars Jussà ha presentat el Pla d’acció per consolidar i promocionar el turisme de fauna salvatge a la Reserva de Boumort, en una sessió realitzada a l’Epicentre, que ha comptat amb més d’una vintena d’agents turístics de la comarca.

El document analitza la situació d’aquest segment turístic a la Reserva i planteja accions destinades a potenciar i promocionar el turisme d’observació de fauna salvatge, posant especial èmfasi en les activitats guiades. El projecte agrupa activitats en quatre àmbits referents a l’adaptació del  territori amb nous equipaments i millora dels recursos faunístics; l'augment de l’oferta turística i suport a les empreses; la promoció, la comunicació i la formació, i la cooperació, el treball en xarxa i les vies de finançament.

El president del Consell Comarcal, Constante Aranda, ha destacat el treball realitzat en la capacitació dels professionals que ja estan desenvolupant productes turístics a Boumort. L’acció ha permès dur a terme assessoraments personalitzats als empresaris amb l’objectiu de millorar els diversos productes turístics que ofereixen, així com els corresponents canals de comercialització i promoció.

Una guia amb idees i recursos

També s'ha redactat una guia, que estarà disponible properament, que incorpora idees, suggeriments i recursos per dissenyar i executar productes de turisme d’observació de fauna, amb informacions pràctiques a aplicar a la Reserva de Boumort i en d’altres espais naturals propers.
 
Tal com hem explicat a Pallars Digital, el Pla d’acció és el resultat de l’acció El Boumort, laboratori de noves oportunitats laborals vinculades a l’ecoturisme i l’observació de fauna salvatge, executada pel Consell Comarcal aquest 2018 en el marc del projecte Treball a les 7 Comarques, amb la subvenció del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació