Dijous, 9 de maig de 2024
Diada 2018: en directe

La Diada 2018, minut a minut

La setena mobilització consecutiva de l'independentisme en l'Onze de Setembre arriba molt marcada per la demanda de llibertat per als presos i exiliats polítics

Redacció 11 de setembre de 2018 a les 09:12
Marxa per la Llibertat, aquest dilluns | Adrià Costa
« Entrades més recents
 14:02 
La llibretera de Tortosa Rosa Cubeles participa amb l'alcaldessa, Meritxell Roigé, en la conferència  institucional de la Diada “Viure de vendre llibres”.
 

 13:59 
El president Quim Torra rep membres i 150 convidats internacionals del Foreign Friends of Catalonia. La plataforma ciutadana ha fet una campanya per compartir amb personalitats d'una quinzena de països l'experiència de viure en primera persona la Diada. 
 

 13:52 
VÍDEO Els tractors arriben a Barcelona per la Diagonal i se sumen als "motards" independentistes per omplir la manifestació de la Diada.

 13:51 
FOTOS Els "motards" independentistes arriben a Barcelona entre aplaudiments i ovacions; fotografies de Josep Maria Montaner.

 13:49 
Pablo Casado diu que l’11 de setembre és una festa on el PP "no té res a celebrar". El president de la formació popular titlla Torra de "racista i xenòfob" i insisteix que Sánchez ha d’activar un nou 155.

 13:43 
FOTOS La celebració de la Diada a Sabadell, amb autoritats, entitats i partits de la ciutat; fotografies de Juanma Pelàez.

 13:40 
VÍDEO Més "motards" independentistes arriben a Barcelona per participar en la manifestació de l'ANC d'aquesta tarda. Són centenars de motocicletes amb estelades que a primera hora del matí s'han concentrat a la plaça Major de Vic.

 13:36 
VÍDEO Josep Borrell, a la BBC: «Preferiria que els presos estiguessin en llibertat condicional». El ministre d'Exteriors espanyol demana buscar altres mesures per evitar una fugida dels líders independentistes. 
 

 13:32 
Els autobusos del Bages comencen a sortir de Manresa. Centenars de bagencs es dirigeixen cap a Barcelona per participar en la manifestació de l'ANC; informa Pere Fontanals
 

 13:30 
"La democràcia no s'escapça", assegura Torrent, que manté que el Parlament estarà "al costat de tothom qui sigui víctima de la repressió".

 13:30 
El president del Parlament, Roger Torrent, lamenta que Carme Forcadell sigui "víctima de la repressió" i sentencia que "cap democràcia pot tenir una presidenta a la presó". Ho diu des de la presó de Mas d'Enric, al Catllar (el Tarragonès).

 13:25 
El vicepresident Pere Aragonès mostra "l'escalf" des de la presó de Mas d'Enric del Catllar a l'expresidenta del Parlament, Carme Forcadell i lamenta que per permetre el debat parlamentari està "patint la repressió".
 

 13:28 
L'alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, reclama «empatia» per recuperar consensos i superar la tensió política. El líder del PSC recorda les dures conseqüències personals per als polítics independentistes que ha comportat el procés. Informa Àlvar Llobet.

 13:23 
VÍDEO Barcelona retrona amb l'arribada dels "motards" independentistes que aquest matí s'han concentrat a Vic. 
 

 13:17 
Albiol titlla el president de la Generalitat, Quim Torra, d'"il·luminat" i assegura que el seu crit a la resistència només busca "l'enfrontament". En una compareixènça davant els mitjans de comunicació per la Diada, el president del Partit Popular català insta Sánchez a explicar les mesures concretes que aplicarà per "parar els peus" a l'independentisme. 

 13:11 
El PNB participa en l'ofrena floral al monument de Rafael Casanova per mostrar la "solidaritat" basca amb el poble català després "d'un any difícil" amb el 155. Convidats pel PDECat, el president del partit, Andoni Ortuzar, recorda que després d'aquest curs polític "s'ha demostrat que la repressió no és la solució".

 13:08 
La commemoració institucional de la Diada a Girona homenatja el president Carles Puigdemont. En l'acte s'exhibeix el faristol amb el qual va pronunciar el seu darrer discurs abans de marxar a l'exili, informa Xavier Borràs.

 13:05 
Més de vint busos del Berguedà es desplaçaran a Barcelona per la Diada. Es tracta d'una xifra similar a la d'anys anteriors, encara que en aquesta ocasió hi ha hagut més berguedans que s'han interessat per adquirir el seu tiquet l'última setmana; informa Pilar Màrquez.

 12:51 
FOTOS Així llueixen els carrers de Barcelona en plena Diada i poques hores abans de la manifestació de l'ANC; fotos d'Adrià Costa.

 12:48 
Ballesteros no oblida els presos polítics: «No tinc cap inconvenient en reconèixer que desitjo que surtin de la presó». El batlle de Tarragona ha encapçalat l'acte tradicional que es fa cada any al passeig marítim Rafael Casanova; informa Jonathan Oca

 12:50 
VÍDEOS Els 11-S que van desembocar en la proclamació política de la República. Un recull de vídeos espectaculars i un repàs de les multitudinàries Diades des del 2012. Escriuen Sergi Ambudio Sergi Santiago.

 12:45 
VÍDEO La cercavila de Terrassa es dirigeix a la plaça Onze de Setembre per fer la tradicional ofrena floral amb les autoritats. 

 12:39 

 12:29 
‪FOTOS Els terrassencs opten per anar a la manifestació de la Diada amb transport públic; ho explica Anna Mira

 12:28 
Olot commemora la Diada enmig de les Festes del Tura. Trenta autocars i centenars de vehicles particulars ja han sortit de la Garrotxa per omplir la Diagonal de Barcelona; crònica de Xavier Borràs amb fotografies de Martí Albesa.
 

 12:26 
Fins a 25 entitats fan l'ofrena en l'acte de la Diada a Berga que reclama la llibertat dels presos. La regidoria Mònica Garcia ha llegit un manifest consensuat per l'Associació Catalana de Municipis en què ha assegurat que els alcaldes vetllaran pels drets i llibertats dels seus conciutadans; informa Pilar Màrquez.
 

 12:25 
L'ANC portarà més de 200 autocars a Barcelona des del Vallès Oriental. Una altra xifra que demostra la mobilització en aquesta comarca: les samarretes s'han esgotat; informa Jaume Ventura.
   

 12:23 
Uns 130 autocars surten d'Osona per anar a la Diada per la República; informa Carles Fiter.  

 12:21 
Sant Celoni reivindica la llibertat dels presos i el retorn dels exiliats polítics en la celebració de la Diada; informa Jordi Purtí.
   

 12:19 
VÍDEO Roger Torrent i Pere Aragonès arriben a la presó de Mas d'Enric, al Catllar, on visitaran Carme Forcadell; informa Jonathan Oca. 
   

 12:18 
Una cinquantena llarga d'entitats participen a l'ofrena floral de la Diada a Manresa. Tots els partits, excepte PSC i Ciutadans, han format part de l'acte que ha comptat amb el parlament de l'activista cultural Joan Morros; informa Pere Fontanals

 12:17 
Ciutadans convocarà una manifestació el dia 15 de setembre a Barcelona amb la plataforma España Ciudadana.

 12:15 
L'Arc de Triomf de Barcelona es va omplint d'estelades hores abans de la manifestació de la Diada a la Diagona. Un recull de fotos de Josep Maria Montaner.

 12:11 
Rivera acusa el sobiranisme d'excloure milions de catalans «de la Diada autonòmica». El líder de Ciutadans exigeix a Sánchez que decideixi si vol ser «un president en mans de Puigdemont i Torra o de tots els espanyols». Una crònica de Pep Martí.

 12:04 
El Portal de l'Àngel acull un acte d'independentistes i moviments socials on està previst que hi participin, entre altres, Arcadi Oliveres, Albano Dante Fachin, Jaume Asens, i entitats en defensa dels refugiats o familiars dels represaliats, entre d'altres.  

 11:52 
Surten de Solsona vuit autocars cap a Barcelona. Més de 400 persones en transport públic i un nombre també important en vehicles privats; informa Ramon Estany
   

 11:47 
L'ANC desplega pancartes de «llibertat» i «república» en l'acte de la Diada a Sabadell; informa Albert Segura.
   

 11:45 
VÍDEO El cant d'Els segadors ressona a l'acte institucional de la Diada de Sabadell. Informa Albert Segura.

 11:45 
GALERIA DE FOTOS Dels actes de la Diada a Olot; fotografies de Martí Albesa
   

 11:44 

 11:41 
Albert Rivera exigeix a Pedro Sánchez que decideixi si és un president en mans de Carles Puigdemont i Quim Torra o de tots els espanyols"; informa Pep Martí.
 

 11:38 
VÍDEO Els joves d'ARRAN comencen una manifestació des de la plaça de Sant Jaume de Barcelona contra l'anticapitalisme. També titllen els Mossos d'Esquadra de forces d'ocupació; ho explica Sara Gonzàlez.

 11:36 
Els trens de la línia del Vallès de FGC ja baixen plens a vessar des de Terrassa direcció a Barcelona. Desenes de persones opten per quedar-se a fora i esperar el proper tren a l’andana. Malgrat la calor, l’ambient és festiu. S’escolten anècdotes d’anteriors 11-S i missatges d’esperança pels propers mesos; informa Sergi Ambudio.
 

 11:34 
La Diagonal de Barcelona ja està tallada al tram superior i comencen a fer-se cada cop més visibles grups arribats per la manifestació d'aquesta carta. Porten cartells amb lemes com "Ens en sortirem".

 11:31 
"Nosaltres mai acceptarem que aquesta no sigui la festa de tots els catalans. No ens callaran", afirma la líder de Ciutadans, Inés Arrimadas.

 11:25 
El Fossar de les Moreres està ple ciutadans amb les samarretes de la manifestació de l'ANC i estelades; informa Sara Gonzàlez.

 11:21 
La reivindicació per la llibertat dels presos polítics motiva tot tipus de merchandising
 

 11:20 
Els Mossos multen un «motard» a Vic per portar la matrícula «1714CAT» a la concentració de la Diada; informa Carles Fiter

 11:17 
El Passeig del Born de Barcelona s'omple també d'actes reivindicatius de l'esquerra independentista; ho explica des d'allà Sara Gonzàlez.

 11:13 
El PSC lamenta que el manifest de la Diada a Sabadell s'adreci «només a l'independentisme» i parli obertament del dret a decidir i de l'existència de presos polítics. El text destaca l'embat de 1714 de Felip V contra Catalunya i adverteix de l’existència d’enemics de la llibertat.

Entrades anteriors »

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació