Dilluns, 20 de maig de 2024
Diada 2018: en directe

La Diada 2018, minut a minut

La setena mobilització consecutiva de l'independentisme en l'Onze de Setembre arriba molt marcada per la demanda de llibertat per als presos i exiliats polítics

Redacció 11 de setembre de 2018 a les 09:12
Marxa per la Llibertat, aquest dilluns | Adrià Costa
« Entrades més recents
 11:12 

 11:01 
Jordi Cuixart i Carme Forcadell protagonitzen el manifest de la Diada a Sabadell, la seva ciutat. El text, que rubrica el govern municipal, fa una defensa a la llibertat i denuncia la repressió.

 11:00 
Ciutadans Granollers no assistirà als actes institucionals municipals de la Diada. Argumenten que “la Diada no és de tots, se l’han apropiat els separatistes”.

 10:59 

 10:59 

 10:48 
Des de la presó de Lledoners, Jordi Turull crida a la "unitat i fermesa en les conviccions, i civisme", i desitja una molt bona diada a tothom.

 10:51 
Terrassa recorda la primera manifestació de la democràcia autoritzada a tot l’Estat després de la mort de Franco. Durant l'acte es va descobrir una placa commemorativa.

 10:45 
Les institucions gironines fan l'ofrena foral a la tomba del president Josep Irla a Sant Feliu de Guíxols (el Baix Empordà) amb un especial record als líders independentistes empresonats. El delegat del Govern a comarques gironines, Pere Vila, afirma que totes les accions que es fan des de la Generalitat són "pel conjunt" de catalans.

 10:45 
L'independentisme lleidatà enceta la Diada amb la tradicional ofrena al Roser. Una marxa reivindicativa ha arribat fins a l'edifici, actualment un parador.

 10:29 
Josep Rull insta a participar en la manifestació de la Diada. "Defensem la llibertat, defensem la dignitat d'aquest poble que ja ha decidit ser un poble lliure", etziba des de la presó de Lledoners.

 10:28 

 10:25 
El president Quim Torra presideix la hissada de la senyera a Sant Boi de Llobregat, on es troba la tomba de Rafael Casanova, entre crits de "llibertat" i "visca Catalunya lliure". L'acompanyen el vicepresident del Parlament, Josep Costa; la delegada del govern espanyol, Teresa Cunillera, i diputats de JxCat, ERC i el PSC.

 10:23 
El ple de Caldes de Montbui acorda concedir la Medalla d'Honor a Raül Romeva com a reconeixement a la seva trajectòria "i el seu compromís amb la democràcia, la pau i la justícia social, que reforça el prestigi de la vila". Informa Jaume Ventura.

 10:17 
Un gran mosaic dels «motards» independentistes engega la «Diada per la República». El pare de Marta Rovira agraeix al miler d'assistents "fer més gran la plaça de Vic amb aquesta causa justa”. Informa Carles Fiter.

 10:16 
El president del Govern, Quim Torra, es reuneix amb una representació dels Miquelets de Catalunya a Palau. L'obsequien amb una espasa amb el lema en llatí "Donec Perficiam" que utilitzaven les Reials Guàrdies Catalanes durant la Guerra de Successió.

 10:14 
El PP se suma a Ciutadans i no assisteix als actes de la Diada a Sabadell. Cap de les dues forces va participar dels actes institucionals de Festa Major per la presència de llaços grocs i la pancarta per la llibertat dels presos polítics. Informa Albert Segura des de la cocapital del Vallès Occidental.

 10:10 
Vuit autocars sortiran del Pallars en direcció a Barcelona per participar a la manifestació de la Diagonal. Quatre d’ells ho faran des del Jussà i els quatre restants des del Sobirà.

 10:07 
Comencem els actes de la Diada a Olot amb la hissada d'una estelada gegant davant de l'Ajuntament. Informa Xavier Borràs.

 10:02 
Ataquen, de nou, l'estàtua de Lluís Companys a Castellbell, al Bages. Els agressors li han llençat un cubell de pintura blanca. Ho explica Pere Fontanals.

 10:00 
La caiguda d'un mur a la manifestació simbolitzarà l'enderroc dels obstacles per a la República. L'onada de so farà caure una infraestructura metàl·lica en què estaran representats Felip VI, una roda de hàmster i el 155.

 09:59 
El president de Cs, Albert Rivera, critica que "els nacionalistes" han "segrestat" la Diada i "l'han convertit en una jornada d'exclusió, odi i atac a Espanya".

 09:54 

 09:44 
Societat Civil Catalana avisa que convocarà grans mobilitzacions si Torra «passa de les paraules als fets». El president de l'entitat, José Rosiñol, rebutja que les seves accions incideixin en la "provocació".

 09:38 
Cs, PP i la CUP no participaran a l'ofrena floral al monument de Rafael Casanova. Les formacions han convocat concentracions, declaracions o manifestacions a altres punts de Barcelona.

 09:36 
CRÒNICA L'ofrena floral al monument de Rafael Casanova recorda els absents a l'exili i a la presó; per Aida Morales. El Govern denuncia la "manca de llibertats", mentre que l'Ajuntament de Barcelona insta a "recuperar la normalitat política" en una Diada que qualifiquen d'excepcional.

 09:32 

 09:29 
Ciutadans no assistirà als actes institucionals de l’Onze de Setembre a Terrassa. Informa Anna Mira.

 09:18 
Ada Colau recorda Jordi Cuixart i els líders independentistes "que podrien ser adversaris polítics" i que avui "no haurien de ser a la presó".

 09:15 
Ara és el torn per a l'ofrena floral a Rafael Casanova de part de la Diputació de Barcelona, encapçalada pel seu president, Marc Castells.

 09:14 
VÍDEO La plaça Major de Vic segueix omplint-se de motos. Informa Carles Fiter des d'Osona.

 09:11 
"No és una Diada normal, és excepcional perquè tenim presos i exiliats polítics", ha dit Roger Torrent abans de visitar Carme Forcadell.

 09:07 
L'alcaldessa Ada Colau, amb llaç groc, encapçala l'ofrena floral al monument a Rafael Casanova amb la resta de regidors de l'Ajuntament de Barcelona.

 09:03 
Els membres de la mesa del Parlament, amb Roger Torrent al capdavant, també fan l'ofrena floral a Rafael Casanova. El president de la cambra catalana visitarà aquest matí la seva predecessora, Carme Forcadell, a la presó de Mas d'Enric, al Catllar.

 08:56 
El Govern, encapçalat pel president Quim Torra, fa l'ofrena al monument a Rafael Casanova. Sonen Els segadors.

 08:53 
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, desitja una bona Diada a tothom i demana que sigui "un dia de celebració" i per "la convivència, el respecte, diàleg i l'enteniment".

 08:35 
ANÀLISI L'independentisme afronta la primera Diada sense unitat estratègica; per Oriol March. La manca de full de ruta compartit per aconseguir la República condiciona la commemoració de l'Onze de Setembre, marcada per la demanda de llibertat per als presos i exiliats.

 08:27 
A les 9 h. començarà l’ofrena floral a Rafael Casanova. La iniciarà el president de la Generalitat, Quim Torra, i el seguirà el del Parlament, Roger Torrent. Les forces polítiques desfilaran a continuació.

 08:26 
Els "motards" independentistes preveuen fer record d'assistència en la 9a edició de la concentració. Informa Carles Fiter des de la plaça de Vic.

 08:20 
Més de 270 autocars sortiran del Camp de Tarragona cap a la manifestació de la Diada. El territori supera les expectatives de cara a l'acte a la Diagonal de Barcelona. Informa Jonathan Oca.

 08:09 
VÍDEO Els "motards" independentistes arriben a la plaça de Vic per fer, com cada any, un mosaic amb les motos. Informa Carles Fiter des d'Osona.

 08:03 
EDITORIAL de NacióDigital per la Diada 2018: «La primera Diada d'un nou temps».

 08:01 
RECULL DE PORTADES La premsa espanyola aplaudeix la fermesa del poder policial contra el procés.

 07:35 
GUIA Tot el que cal saber de la Diada per la República Catalana, per Bernat Surroca. 
Quina acció es durà a terme enguany? Quin paper tindran els presos? Totes les respostes per a una Diada que vol exigir que s'implementi el mandat de l'1-O.

 07:04 
LA VEU DE NACIÓ «Més enllà de la il·lusió del carrer», l'article de Joan Serra, cap de Política de NacióDigital sobre la Diada i el debat de la unitat de l'independentisme. 

 06:55 

 06:52 
Comencem, com no podia ser d'una altra manera, amb la secció El despertador, de Ferran Casas, subdirector de Nació Digital: No fractura la llibertat, fractura la seva absència.

 06:52 
Bon dia, reprenem el seguiment en DIRECTE d'una Diada que es torna a preveure històrica.

 23:46 
La Marxa de Torxes de Manresa supera el repte de «competir» amb la de Lledoners

 23:42 
Cremen el Decret de Nova Planta i l'article 155 a la Porxada de Granollers. La Marxa de Torxes ha portat fins a la Plaça de la Corona, que ha tornat a ser rebatejada

 

 23:31 

Entrades anteriors »

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació