Divendres, 26 d'abril de 2024
comerç

El Departament d'Agricultura lidera el projecte transfronterer Tr3s Local

L'objectiu és promocionar la venda de proximitat de productes del Pirineu francès i català

ACN 5 de juliol de 2018 a les 10:19
Imatge d'una reunió entre els actors implicats a Tr3s Local | DARP
El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació lidera el projecte transfronterer Tr3s Local. Aquest programa proposa desenvolupar un projecte que afavoreixi la professionalització, competitivitat i internacionalització de les empreses agràries dels territoris transfronterers de Catalunya i França, a través de fomentar la venda d'aliments en circuits de proximitat. Aquesta iniciativa també té la Cambra d’Agricultura de l’Ariège i els Pirineus Orientals com a socis.

El projecte, que es durà a terme durant els pròxims dos anys, culminarà amb la creació d'un pàgina web i una aplicació mòbil amb informació geolocalitzada dels punts de venda directa i iniciatives turístiques vinculades al producte local. El projecte Tr3s local, que va obtenir la millor qualificació dels 62 projectes aprovats en aquesta convocatòria per promoure el comerç de proximitat en aquestes regions frontereres, ha estat dotat amb un pressupost total de 892.000 euros, el 54% del qual li correspon al Departament d'Agricultura.

L'objectiu principal del projecte, que es durà a terme entre 2018 i el 2020, és donar suport a la comercialització de productes locals en entorns rurals i promocionar el segell de venda de proximitat, i preveu fomentar els circuits curts i la venda directa per millorar l'accessibilitat dels productes al consumidor.

Informació geolocalitzada

El programa inclou diverses accions de les quals es pot destacar el pla de formació i el servei d'assessorament personalitzat als productors dedicats a la venda de proximitat, l'anàlisi transfronterer comparat dels canals de distribució existents, i la creació i segmentació d'una oferta comercial i turística. Aquest conclourà amb la creació d'una pàgina web i aplicació mòbil amb informació geolocalitzada dels punts de venda directa i iniciatives turístiques vinculades al producte local. El projecte potenciarà l'intercanvi d'experiències entre els diferents actors del territori com ara productors, distribuïdors, restauració, comerços, entre altres. 

Tr3s Local s'emmarca en el Programa Interreg-POCTEFA 2014-2020, cofinançat al 65% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER). L'objectiu del POCTEFA és reforçar la integració econòmica i social de la zona fronterera Espanya-França-Andorra. La seva ajuda es concentra en el desenvolupament d'activitats econòmiques, socials i mediambientals transfrontereres a través d'estratègies conjuntes a favor del desenvolupament territorial sostenible. 
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació