Dijous, 2 de maig de 2024
fires

Talarn serà seu, un any més, de la Fira del Vi del Pirineu

La música pren protagonisme en aquesta nova edició, que comptarà aquest cap de setmana amb 12 cellers i 11 restauradors | Paral·lelament a la fira es disputarà la 3a Marxa BTT Talarn Vi Bike

Jordi Ubach Llorens 6 de juny de 2018 a les 10:49
Una imatge de l’edició de l’any passat de la Fira del Vi de Talarn | Jordi Ubach
Talarn ja ho té tot a punt per celebrar una nova edició, la vuitena, de la Fira del Vi del Pirineu, una mostra que el proper cap de setmana aglutinarà els cellers que elaboren vi a la zona pirinenca i prepirinenca. Entre altres activitats, la fira també inclou diferents activitats com ara visites als cellers i la degustació de la gastronomia pallaresa maridada amb els vins dels 12 cellers que hi seran presents. 

La Fira del Vi del Pirineu donarà inici el divendres dia 8, a les 19 hores, amb una xerrada del responsable de la seu de l’ICGC a Tremp, Gonzalo Rivas, sobre la influència de la geologia en la producció vitivinícola. Acte seguit, serà el torn del responsable del celler Sauvella, Jeroen Nagtegaal, que parlarà sobre els sòls i els vins d’Orcau. Les dos xerrades tindran lloc a la sala polivalent. Més tard, a les 22h, Blai Castell presentarà a la plaça Castell l’espectacle La verema de 1870.

Dissabte a primera hora tindrà lloc la 3a edició de la Marxa BTT Talarn Vi Bike. Més tard, a les 16:30 hores, es farà un recorregut pels diferents cellers particulars del poble amb un tast de vins casolans. De 19h a 00h tindrà lloc la Fira pròpiament dita, amb la degustació dels diferents plats pallaresos maridats amb els diferents vins del Pirineu. Tot acompanyat de la música en directe de Kids from the 90’s i dels DJ’s Lo Mestizo i Palmer.

Diumenge a les 11h hi haurà la presentació del llibre La Conca de Tremp, celler del Pirineu, de Xavier Tarraubella i Laureà Pagarolas. Per últim, de 11:30h a 15h, tindrà lloc un vermut musical amenitzat per la música folk de Don’t Believe Ad i la degustació de diferents plats pallaresos i la gastronomia de la comarca.

Els cellers participants a la fira d’enguany són Castell d'Encús, Batlliu de Sort, Sauvella, El Vinyer, Mas García Muret, Xic's Cal Borrech, Miquel Roca, Terrer de Pallars, Vidavins, Vila Corona, Casa Auvinyà i Celler Vitipirineus. Pel que fa als restauradors, hi seran presents Casa Lola, l’Hotel Segle XX, l’Era del Marxant, És Pallarès, Hotel Terradets, l’Era de Salasse, La Terrasseta, Formatges Vilavella, Arròs a Taula, la Fresca del Pirineu i la Nova Cuina Ais. 

3a Talarn Vi Bike

Paral·lelament a la Fira del Vi del Pirineu, dissabte es disputarà a Talarn la 3a Marxa BTT Talarn Vi Bike, què sortirà des de la plaça Anna Maria Janer. La prova constarà de tres recorreguts aquest any, un de llarg de 52 quilòmetres, un de mitjà de 35 quilòmetres i un de curt de 16 quilòmetres. La competició començarà a les 9h del matí.
 

Consulta el programa de la 8a Fira del Vi del Pirineu de Talarn

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació