Divendres, 26 d'abril de 2024
Refugis

Finalitzen les obres d'ampliació del refugi de Colomina

Ja està tot preparat per a l'inici de la temporada d’estiu, que arrencarà a principis de juny

Redacció 23 de maig de 2018 a les 10:49
El refugi de Colomina, a la capçalera de la Vall Fosca | FEEC
Una setmana abans del previst, han finalitzat les reformes dutes a terme al refugi de Colomina, situat a la capçalera de la Vall Fosca a 2.395 metres d'altitud, i que han servit per a completar l’execució duta a terme durant el 2017. Les obres d'aquesta última fase han consistit en arranjar la cuina i les habitacions antigues, així com fer una sèrie de retocs generals.

D'aquesta manera, els usuaris ja poden disposar de la part d’emergències oberta, a l’espera de l’inici de la temporada d'estiu, que arrencarà a principis de juny. A partir de llavors, el refugi obrirà ja al 100% amb el servei de guarda.

Les obres es van començar fa tot just un any, coincidint amb el centenari de la construcció del refugi. Aquesta rehabilitació i millora ha suposat guanyar en comoditat i espai, uns 80 metres quadrats en dues plantes. L'ampliació s'ha fet amb panells prefabricats de fusta procedent dels boscos de la zona. Es tracta del mateix sistema que es va utilitzar l'any 1917 a base de planxes de fusta prefabricades i caragolades.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació