Diumenge, 28 d'abril de 2024
Fires

Tremp tanca la Fira de Primavera amb un 8% més d’expositors

La 2a Pallars Food Fest i la 3a Trobada Pallars de Foc destaquen entre els actes d’un programa molt variat

Jordi Ubach Llorens 7 de maig de 2018 a les 09:23
La inauguració va anar a càrrec de Jusèp Maria Boya | Jordi Uriach
Els petits episodis de pluja que han anat caient al llarg del cap de setmana no han impedit que la ciutat de Tremp hagi viscut una edició multitudinària de la Fira de Primavera. La d’enguany ha estat una mostra que ha destacat per la gran diversitat d’actes i esdeveniments programats, així com pel canvi d’ubicació de la rambla Doctor Pearson a la plaça Capdevila, com a conseqüència de les obres de remodelació que s’estan efectuant al passeig. 

La regidora de Fires de l’Ajuntament de Tremp, Anna Ritz, ha valorat molt positivament aquesta 54a edició. Segons ha explicat a Pallars Digital, el certamen ha experimentat un increment del 8% del nombre d’expositors respecte l’any anterior. Ritz s’ha mostrat satisfeta pels canvis introduïts els darrers tres anys a la Fira, unes modificacions que “estan donant els seus fruits”. 

La inauguració de la Fira va tenir lloc dissabte al migdia i va anar a càrrec del director general d’Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni de la Generalitat, Jusèp Maria Boya. Un cop tallada la cinta, les autoritats es van passejar pel recinte firal, on s’hi congregaven un bon nombre d’expositors de diferents sectors, des de l’artesanal fins a l’agrícola i el motor.
 

La Pallars Food Fest va reunir unes 800 persones al pavelló del Casal. Foto: Ajuntament de Tremp


Els productors agroalimentaris de la comarca també hi han estat presents. De fet, un dels actes més destacats d’aquesta Fira ha estat la 2a edició de la Pallars Food Fest, que ha comptat amb 23 empresaris, entre restauradors i productors de la comarca. Ritz ha explicat que la 2a Pallars Food Fest ha estat “un gran èxit” tant de participació com de satisfacció tant pel que fa als visitants com als productors.

Un altre dels actes més concorreguts d’aquesta edició ha estat la 3a Trobada Pallars de Foc, organitzada per la Colla de Diables lo Peirot de Tremp, que ha comptat amb una selecció de les millors bèsties de foc de Catalunya. Ritz ha destacat que l’esdeveniment s’ha convertit ja en “un referent al Pirineu”. 

Un dels actes més espectaculars de la Fira de Primavera ha estat, novament, la rua de les bèsties, que va omplir de foc i color els carrers de la ciutat el dissabte a la nit. La festa va continuar a la carpa de la plaça de Catalunya fins a altes hores de la matinada.



La regidora de Fires també ha destacat la Girellada amb olis i vins del Pallars, un acte que s’ha organitzat per primer cop aquest any i que ahir al vespre va reunir els productors agroalimentaris del Pallars. Segons Anna Ritz, l’acte va tenir molt bona acollida, un fet que demostra que el sector agroalimentari de la comarca està espentejant fort.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació