Divendres, 3 de maig de 2024
Vi

Presentat el vi submergit en àmfores al pantà de Sant Antoni

El projecte compta amb la participació del restaurant Sant Pau de Carme Ruscalleda

Redacció 3 de maig de 2018 a les 12:28
Els membres del projecte Aquoir durant la presentació | Rosa Amorós
L’Hotel Terradets de Cellers va acollir diumenge passat la presentació dels resultats del projecte d’envelliment de vi pallarès en àmfores submergides en aigua dolça, un projecte en el qual hi participa el trempolí Pep Fillat, juntament amb el seu company submarinista Marc Pedrals i membres del restaurant Sant Pau de la prestigiosa cuinera Carme Ruscalleda. 

La idea va néixer a partir de l’experiència liderada per l’Ajuntament de Tremp de submergir 86 ampolles al pantà de Sant Antoni, que després d’estar 29 mesos a 30 metres de profunditat, van ser extretes ara fa un any del fons de les aigües.

Aquest cop, s'ha provat d'envellir el vi amb àmfores, per evitar que la terrissa cuita no aporti cap matís al gust del vi. La pressió de l'aigua i l'absència de llum són altres factors que ajuden a obtenir un producte de qualitat amb èxit. Els impulsors ho van veure clar en pensar amb les  perfectes condicions en que es trobava el vi quan es descobrien vaixells enfonsats al mar fa més de 100 anys. 

El projecte Aquoir està impulsat pel president de la Federació Catalana Activitats Subaquatiques, Pep Fillat; el bucejador Marc Pedrals; i el sommelier i el xef del restaurant Sant Pau, Joan Lluís Gómez i Fransesc Danès. El vi submergit el van aportar els cellers pallaresos Miquel Roca i Xics de Cal Borrech. 
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació