Divendres, 26 d'abril de 2024
solidaritat

​Un veí d'Esterri d'Àneu es recorda de l'Ajuntament en el seu testament

L’home, que va morir el passat mes de desembre, va deixar una carta perquè fos entregada al consistori i s’obrís durant el transcurs d’una sessió plenària

ACN 29 de març de 2018 a les 09:58
La carta que el senyor Josep Beso va deixar per l'Ajuntament d'Esterri d'Àneu | ACN
Un veí d’Esterri d'Àneu s'ha recordat de l'Ajuntament en el seu testament. Josep Beso Fornales va morir l’11 de desembre de l'any passat a l'edat de 85 anys. La seva última voluntat va ser que s'entregués un sobre a l'Ajuntament i que fos llegit en públic durant el transcurs d'una sessió plenària.

Aquesta sessió plenària va tenir lloc ahir. L’alcalde de la localitat, Ramon Villuendas, ha estat l’encarregat d’obrir la carta i de fer públic el seu contingut, sota una gran expectació. Beso ha deixat la casa que té a Esterri a la seva família, però aquesta solament la podrà vendre a l’Ajuntament a un preu molt assequible, d’uns 150.000 euros, i per destinar-la a equipaments socials o educatius.

Aquesta no es la primera mostra de solidaritat d’aquest veí d’Esterri d’Àneu cap al consistori, motiu pel qual l’Ajuntament ha acordat iniciar els tràmits per donar el nom de Josep Beso a un passeig de la població. Beso ja havia col·laborat amb el poble finançant una part de les obres del passeig del riu. L’any 2013, a més, va fer una donació al consistori d’una vintena de rellotges antics, mobles i canelobres valorats en uns 26.000 euros.
 

L’alcalde, Ramon Villuendas, en el moment d’obrir el sobre en sessió plenària. Foto: ACN


L’alcalde d’Esterri d’Àneu, Ramon Villuendas, ha explicat que la propietat de la família del senyor Beso es tracta d’una casa unifamiliar a les afores del poble amb un extens jardí i amb pista de tenis entre altres. En cas de ser adquirida per l'Ajuntament solament la pot destinar a equipaments.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació