Divendres, 26 d'abril de 2024
matèria orgànica

La fracció orgànica de Port Ainé i Espot suposa un 18% en l'àmbit comarcal

En l’últim mes s’han recollit al Pallars Sobirà més de 43 tones, de les quals més de 7 als complexos hivernals

ACN 27 de febrer de 2018 a les 10:06
Pla general del compost que resulta del tractament de la fracció orgànica | ACN
Quan es compleix un mes de la incorporació de les estacions d'esquí de Port Ainé i Espot al sistema de recollida de matèria orgànica del Pallars Sobirà, les dades confirmen l'èxit de la iniciativa. Des del 23 de gener al 23 de febrer passat s’han recollit, a tota la comarca, 43,2 tones de matèria orgànica, de les quals 7,7 tones corresponen a les dos estacions d’esquí, fet que suposa un 18% en l’àmbit comarcal.

La recollida a les estacions d’esquí es fa dos cops per setmana, el dilluns i el divendres, i s'aprofita el viatge per carregar la resta de residus. Amb els resultats de la incorporació de les estacions d’Espot i Port Ainé a la recollida de la matèria orgànica s’evidencia, segons el Consell Comarcal del Pallars Sobirà, la importància de la incorporació dels grans productors per millorar els resultats comarcals.

Per explicar aquests resultats i els més de dos anys de recollida porta a porta a la comarca, l’ens comarcal va ser un dels convidats al fòrum internacional de gestió de residus Waste in progress, que va tenir lloc la setmana passada a la ciutat de Girona.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació