Divendres, 26 d'abril de 2024
aigüestortes

​El Parc d'Aigüestortes ha format més de 500 guies interpretadors amb 25 anys

Més del 90% són de les comarques d'influència, que són els Pallars Sobirà i Jussà, Alta Ribagorça i Val d'Aran

ACN 25 de novembre de 2017 a les 10:27
Foto de grup dels assistents a la commemoració dels 25 anys de guies | Aigüestortes
El Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici ha celebrat amb una trobada aquest divendres el 25è aniversari del Curs de Guies Interpretadors, temps durant el qual ha format a més de 500 guies. La majoria són de les comarques del Pallars Sobirà (208), el Pallars Jussà (50), la Val d'Aran (74) i l'Alta Ribagorça (130). La resta, un total de 48, de la resta de Catalunya o països com Alemanya, Polònia, Portugal, Israel, Xile o Argentina.

El perfil dels alumnes és molt variat i s'hi troba des d'alcaldes i presidents dels Consells Comarcals, a bombers, agents rurals, mossos d'esquadra, professors, guies, periodistes, escriptors o empresaris del senderisme i el medi natural. Boí, Espot, Salardú i la Torre de Cabdella, han acollit alguna edició del curs de guies.

La trobada d'aquest divendres ha servit per reconèixer a tots els alumnes i les empreses que han anat creant, vinculades a l'educació i la interpretació ambiental o a la gestió del medi natural o a altres camps professionals relacionats, directament o indirectament, la tasca que estan duent a terme.

La jornada ha començat amb una visita a l’estany de Sant Maurici i la cascada de Ratera, seguit d'un dinar per a tots els participants de la trobada a Espot. Per acabar s'ha fet l'acte commemoratiu amb una projecció de fotografies i lliurament dels certificats de la darrera promoció de guies interpretadors.

La commemoració ha comptat amb el president del Patronat del Parc, Josep Enric Llebot i la directora, Mercè Aniz. Així mateix hi ha assistit l’alcalde d’Espot i guia interpretador del Parc, Josep Maria Sebastia; l’alcalde de la Torre de Cabdella, Josep Maria Dalmau; el president del Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça i guia interpretador del Parc, Josep Lluís Farrero; i el vicepresident del Consell Comarcal de Pallars Jussà, Martí Cardona.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació