Dissabte, 4 de maig de 2024
Fira

Salàs de Pallars viatga al segle XIV per rememorar la fira de bestiar

La població pallaresa celebra aquest cap de setmana la 13a Diada de Rememoració de la Fira de Salàs

Redacció 17 de novembre de 2017 a les 11:19
Les diferents recreacions teatrals són un dels atractius de la fira | Jordi Ubach
Tot a punt a Salàs de Pallars per acollir aquest diumenge la 13ena Diada de Rememoració de la Fira de Salàs, certamen que apareix en el context del gran desenvolupament mercantil que experimenta l'Europa occidental durant el segle XIV. Es tracta d'una fira de bestiar de peu rodó que va ser molt determinant per la població, tant a nivell econòmic com a nivell urbanístic, social i cultural.

Els actes, que com cada any volen ressaltar la importància pretèrita de la desapareguda fira, comencen amb la presentació del tercer volum del col·leccionable sobre la fira, que tindrà lloc a dos quarts de sis de la tarda al cafè Salon i que anirà a càrrec de Sisco Farràs, Pep Coll i Manel Beneria. Dues hores més tard, la plaça del Mercat acollirà la ballada de danses tradicionals. 

Diumenge començarà amb un esmorzar típic de fira i continuarà amb sessions espontànies de cabaret al cafè Salon. Mentrestant, s'ambientaran teatralment els carrers de la població amb recreacions de situacions divertides i curioses que es podien desenvolupar al voltant d'una fira dels anys 20. Al mateix temps, s'hi portarà a terme el 8è Concurs de Ratafia de Nous al Firal, on també hi haurà el mercat de productes agroalimentaris i artesanals i la mostra de rucs i cavalls.

El plat fort de la jornada arribarà a partir de les dotze del migida amb la cinquena Mostra de Bestiari Festiu de Peu Rodó. L'acte començarà amb una cercavila i els balls de lluïment que lo Sobrany, els cavallets de Salàs i cavallets de Sant Jordi de Manresa faran a la plaça del Mercat. El programa d'actes finalitzarà a la tarda, quan la banda The Hot Swing Machine posarà punt i final a la jornada. 
 

Consulta el programa de la 13ena Diada de Rememoració de la Fira de Salàs
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació