Divendres, 26 d'abril de 2024
Tren de la Pobla

FGC adquirirà un tercer tren per a la línia Lleida-la Pobla

Ferrocarrils i Hife oferiran bitllets combinats de tren i bus que connectaran aquesta línia amb 47 destinacions

Redacció 8 de setembre de 2017 a les 10:11
La línia comptarà amb un tercer comboi | ACN
Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) adquirirà un nou tren per a la línia Lleida-la Pobla de Segur, que se sumarà als dos combois comprats per FGC i que operen a la línia des de fa més d'un any. El president de FGC, Enric Ticó, ha explicat que en les properes setmanes es donaran a conèixer més detalls com ara els terminis previstos per a l'adquisició i arribada del nou tren.

Ho ha avançat Ticó aquest dijous a Lleida durant la signatura d'un conveni de col·laboració entre FGC i l'empresa d'autobusos Hife amb l'objectiu de promoure i comercialitzar bitllets combinats que connectaran els trens de la línia Lleida-la Pobla amb diferents ciutats del Camp de Tarragona, Terres de l'Ebre, Aragó i del País Valencià.

La voluntat es potenciar, encara més, la intermodalitat a la línia Lleida-la Pobla, de FGC, entre el tren i l'autobús per facilitar la mobilitat dels usuaris i, a la vegada, atreure'n de nous. Aquests bitllets combinats es posaran a la venda la setmana vinent i els usuaris ja en podran fer ús a partir del 12 de setembre.

Acord entre FGC i Hife

FGC i l'empresa La Hispano de Fuente en Segures (Hife) han signat aquest dijous un conveni de col·laboració per comercialitzar bitllets combinats de tren i autobús que permetin connectar els trens de la línia Lleida-la Pobla amb diverses ciutats, tant de Catalunya com de fora, mitjançant el servei d'autobusos que ofereix Hife. El conveni pretén millorar la mobilitat dels usuaris de la línia de FGC mitjançant la coordinació del servei de trens i busos. En concret, permetrà connectar la línia Lleida-la Pobla, des de la capital del Segrià, amb fins a 47 destinacions, segons ha concretat el president de FGC, Enric Ticó. 

Entre aquestes destinacions destaquen la Pineda, Salou, Cambrils, l'Hospitalet de l'Infant, Vinaròs, Benicarló, Peníscola, Orpesa, Benicàssim, Castelló –des d'on es podrà connectar amb València-. Una altra línia d'autobús permetrà enllaçar amb Flix, Ascó, Móra la Nova, Móra d'Ebre, Tortosa, Amposta, Sant Carles de la Ràpita i Alcanar, i una altra possibilitarà la connexió de la línia de la Pobla amb Casp, Alcanyís i Terol. 

FGC i Hife posaran a la venda a partir de la setmana vinent en els seus punts habituals, de la mateixa manera que a través d'internet, aquest nou bitllet combinat, promovent així la intermodalitat i ampliant les opcions de viatge dels usuaris d'ambdues empreses. Els usuaris ja podran començar a utilitzar aquest nou bitllet combinat a partir del 12 de setembre, segons ha detallat el conseller delegat d'Hife, José María Chavarría. 

A més, el conveni permetrà impulsar l'oferta turística i de lleure associada a la xarxa de FGC a Lleida, que inclou productes com ara el Turistren dels Llacs i que ja compta amb un tot un seguit de bitllets combinats per gaudir dels atractius turístics de la línia Lleida-la Pobla. 
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació