Divendres, 3 de maig de 2024
patrimoni

​L'església de Sant Bartomeu de Tavascan estrenarà campana aquest diumenge

La restauració de l'antiga campana ha estat inviable per culpa de la composició dels materials

ACN 29 de juny de 2017 a les 09:21
La campana original quedarà instal·lada a l'interior de l'església | ACN
L'església de Sant Bartomeu de Tavascan estrenarà campana aquest diumenge després de més d'un any sense. La campana original, que presentava danys greus que feien perillar la seva integritat, es va despenjar el maig de l'any passat per portar-la a reparar a un taller especialitzat a França.

Allà s'hi van fer les anàlisis pertinents, que van dictaminar que el més viable per a la seva conservació era no restaurar-la més, ja que la composició dels materials de la campana aconsellava no fer-ho. Els veïns de Tavascan en van encomanar una altra, d'iguals característiques, que aquest diumenge serà beneïda pel bisbe d'Urgell, Joan Enric Vives. La campana original quedarà instal·lada a l'interior de l'església.

La peça original, construïda l'any 1902, va ser fabricada a partir dels objectes de metall que els veïns del poble van recol·lectar per fondre'ls, amb l'objectiu de contribuir a la construcció d'una campana per l'església de Sant Bartomeu. Passats més de 100 anys la campana presentava una esquerda i li faltava un tros de la base, motiu pel qual els veïns van decidir restaurar-la.
 

En primer terme, la campana original, i en segon, la nova campana. Fotos: ACN / Veïns


La campana original porta impreses inscripcions i decoració de flors i creus. La bellesa de la campana va reforçar la idea dels veïns de voler restaurar-la per conservar el patrimoni del poble. Aquesta idea no ha pogut fer-se realitat però sí la confecció d'una còpia exacta de l'original.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació