Dijous, 2 de maig de 2024
vi

La Fira del Vi del Pirineu més cultural

Talarn ha organitzat una sèrie d'actes per recuperar part del seu patrimoni històric i cultural

Redacció 8 de juny de 2017 a les 12:57
Imatge d'arxiu d'un celler particular del Pallars Jussà | Jordi Ubach
La població de Talarn acollirà aquest cap de setmana la 7a edició de la Fira del Vi del Pirineu, una mostra que aglutinarà un total de 12 cellers que elaboren vi a la zona pirinenca i prepirinenca. La fira, però, també inclourà altres activitats que aquest any s'han plantejat des d'una vessant més cultural per tal de recuperar part del patrimoni històric i cultural.

En aquest sentit, el primer acte previst tindrà lloc aquest divendres amb una taula rodona sobre la viticultura al Pallars i la cultura del vi que reunirà alguns dels veïns més grans del municipi que encara elaboren la seva producció de vi, l'historiador Sisco Farràs i Sílvia Roca del celler Miquel Roca. Junts explicaran la importància del vi a la zona i la seva transformació. Després de la xerrada, el celler Miquel Roca farà un petit tast dels seus vins.

Pel diumenge al matí està reservat el segon dels actes culturals previstos dins els actes de la Fira del Vi del Pirineu de Talarn. Serà a les 11h, quan es presentarà a la sala polivalent l'estudi històric sobre Castelló d'Encús i la seva tradició vitivinícola a càrrec de Laureà Pagarolas i Xavier Tarraubella.

Durant tot el cap de setmana, a més, es donarà importància a la divulgació de la cultura del vi i del seu patrimoni històric amb les visites guiades als cellers particulars dels veïns de Talarn, que obren les portes dels seus cellers de forma voluntària perquè la gent pugui contemplar l'estat de conservació, la major part excel·lent, en que es troben.

Els propietaris dels cellers vius, és a dir, aquells on encara s'hi elabora i s'hi deixa en repòs el vi, oferiran als visitants un tast del vi de l'any tot explicant el seu procés d'elaboració perquè es pugui copsar les diferències que existeixen entre ells.
 

Consulta el programa de la Fira del Vi del Pirineu de Talarn 2017

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació