Dijous, 2 de maig de 2024
fires

Talarn ultima els preparatius per a la 7a edició de la Fira del Vi del Pirineu

Enguany, com a novetat, la mostra s'allarga dos dies | Paral·lelament a la fira es disputarà la 2a Marxa BTT Talarn Vi Bike

Redacció 3 de juny de 2017 a les 11:52
Un grup de persones brinden en la passada edició de la Fira del Vi de Talarn | ACN
Talarn ja ho té tot a punt per celebrar una nova edició, la setena, de la Fira del Vi del Pirineu, una mostra que el proper cap de setmana aglutinarà els cellers que elaboren vi a la zona pirinenca i prepirinenca. Entre altres activitats, la fira també inclou diferents activitats com ara visites als cellers i la degustació de la gastronomia pallaresa maridada amb els vins dels 12 cellers que hi seran presents. 

La Fira del Vi del Pirineu donarà inici el divendres dia 9 amb una taula rodona sobre la viticultura al Pallars i la cultura del vi. El dissabte al matí tindrà lloc el recorregut pels cellers particulars del poble amb tasts de vins casolans elaborats artesanalment al municipi, que aniran acompanyats de narracions literàries. Al migdia es durà a terme la presentació del Talarn Music Experience i un vermut musical amenitzat per MAX Acústic.

Ja a la tarda, de 19h a 23h, s'iniciarà la degustació dels diferents plats pallaresos maridats amb els diferents vins del Pirineu, acompanyat de la música en directe de DJ Costa. ​La mateixa experiència es podrà repetir diumenge al matí, de 11:30h a 15h. Abans, a les 11h, es presentarà a la sala polivalent l'estudi històric sobre Castelló d'Encús i la seva tradició vitivinícola a càrrec de Laureà Pagarolas i Xavier Tarraubella.

Els cellers participants a la fira d'enguany són Castell d'Encús, Batlliu de Sort, Sauvella, El Vinyer, Mas García Muret, Xic's Cal Borrech, Miquel Roca, Terrer de Pallars, Vidavins, Vila Corona, Casa Auvinyà i Casa Beal. Pel que fa als restauradors, hi seran presents La Penya del Xus, Hotel Segle XX, L'Era del Marxant, És Pallarès, Hotel Terradets, La Cuineta, Casa Masover, L'Era del Salasse i Camping Gaset. 

2a Talarn Vi Bike

Paral·lelament a la Fira del Vi del Pirineu, dissabte es disputarà a Talarn la 2a Marxa BTT Talarn Vi Bike, què sortirà des de la plaça Anna Maria Janer. La prova constarà de dos recorreguts, amb característiques similars a les de la primera edició, però amb nous corriols marcats especialment per la marxa.


 

Consulta el programa de la Fira del Vi del Pirineu de Talarn

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació