Dijous, 2 de maig de 2024
gastronomia

La cuina pallaresa innova de la mà d'«Al teu gust»

Una quinzena de cuiners del Pallars Jussà participen en un seminari sobre cuina creativa a partir de matèries primes de proximitat

Redacció 20 d'octubre de 2016 a les 10:16
Mariano Gonzalvo impartint una de les sessions | Ajuntament de Tremp
Durant cinc tardes, una quinzena de cuiners pallaresos participen al seminari de cuina creativa que organitza l'Ajuntament de Tremp en el marc del programa "Al teu gust, aliments del Pallars". Es tracta d’un seminari pràctic que imparteix el cuiner Mariano Gonzalvo i en el decurs del qual els participants aprendran noves tècniques culinàries, que combinen tradició i innovació i que després podran aplicar a les cartes dels seus restaurants.
 
A més de participar activament en l'elaboració de les propostes culinàries, els cuiners treballen en equip i els plats elaborats són el resultat del treball conjunt. Aquesta metodologia de treball permet que els participants interactuïn, millorant així les seves relacions i compartint experiències.
 
El projecte "Al teu gust, aliments del Pallars", va iniciar l'any 2013 un programa de suport als restauradors de la comarca amb l'objectiu de conèixer la seva realitat i elaborar conjuntament un pla de treball que els fes més competitius.
 
Fruit del treball conjunt i del debat, va sorgir una proposta en forma de seminaris professionalitzadors que es van començar a impartir al 2014. El seminari-taller de cuina creativa s'enfoca als restauradors que vulguin crear noves combinacions de tècniques i productes, noves maneres de presentar el menjar a partir de la seva pròpia imaginació i crear noves experiències. Tot això amb el compromís pel producte de proximitat.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació