Divendres, 26 d'abril de 2024

El festival de cinema Mostremp comença «sobre rodes» amb 13 curts a competició

Diferents seccions del fetival intentaran acostar el món del cinema als més petits i als joves

Redacció 3 d'agost de 2016 a les 21:15

Presentació del festival Mostremp Foto: Mostremp


El Mostremp, el festival de cinema rural del Pallars s'ha presentat aquest dimecres amb una programació variada i lluïda. Començarà aquest dijous amb dues projeccions “sobre rodes” a Esterri d'Àneu i Isona. A més, al primer municipi s'inaugurarà l'exposició “Arenys de cinema. Un itinerari pels 22 cinemes del Pallars” que vol recuperar la memòria de les sales de cinema que hi ha hagut durant anys al Pallars. Més tard, aquesta exposició també es podrà veure a Tremp, a Isona i també a Sort, a més d’altres localitats encara a determinar. 

Així ho han explicat en l'acte de presentació que ha comptat amb el director del festival, Lluís Roy, i l'alcalde de Tremp, Joan Ubach. En aquest, Roy ha destacat l’aposta per la qualitat i la varietat d’aquesta edició, que enguany compta amb 13 curtmetratges a la secció oficial. Entre els que destaquen els sobris Hileta o Lost Village, l’humanisme de Cocote, historia de un perro o el naturalisme de 14 anys i un dia. Els curtmetratges de la secció oficial competiran pel premi del públic i el del jurat, que aquest any estarà format pel cineasta Manel Dalmau, el gerent del Circuit Urgellenc Pere Aumedes i la reconeguda actriu catalana Maria Molins.

A més, ha dit, també hi haurà diferents seccions del festival, com ara la Pallars&Ribagorça, i creixerà la secció juvenil, amb trenta-cinc curts a concurs. Per altra banda, més enllà del concurs es podran veure el que han considerat “autèntiques joies” con No me quites, millor curtmetratge al passat festival de Málaga on Laia Costa va ser escollida millor actriu per aquest mateix curtmetratge o Victor XX, un curtmetratge que parla sobre els problemes associaciats a la identitat sexual.

En acabar la presentació, s’ha projectat el clip promocional d’aquesta edició, dirigit pel cineasta Jose Bergés i protagonitzat pels actors lleidatans Eduard Muntada i Ferran Aixalà, que es podrà veure al nou web de Mostremp. A més s’ha donat a conèixer el guanyador de dos abonaments pel festival que s’han sortejat entre els seguidors del fetival. Aquest ha estat Pep Iglesias, de Tremp.

Acostar el cinema al carrer

Com és habitual, el festival també vol acostar el cinema a l'espectador d'una manera menys tradicional, i ho farà amb els ja tradicionals “Vermuts de cine”, que es faran dissabte a les 12.00 hores, on es podrà comptar amb la presència d'alguns directors, o la “Festa del Cinema”, amb sopar a l'hotel Terradets, el divendres 19 a les 21.30 hores. 

Per altra banda, i amb voluntat de fer arribar el cinema als més petits i despertar l'interès dels joves, es presentaran propostes com “Caravana Puck”, on s'hi projectaran diferents curtmetratges d'animació o la “Sessió Infantil” del diumenge, amb la pel·lícula Al sostre del món. Pel que fa a la caravana, les projeccions es faran divendres de 18.30 a 20.30, i dissabte, de les 11.00 a les 14.00 hores. 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació