Dissabte, 20 d'abril de 2024

Dos pallareses al Senat

Anna Azamar (ERC) i Mayte Rivero (CDC) representaran la demarcació de Lleida a la cambra

Jordi Ubach 27 de juny de 2016 a les 13:57
Les pallareses Anna Azamar (ERC) i Mayte Rivero (CDC) representaran la demarcació de Lleida al Senat. Ho faran juntament amb Miquel Àngel Estradé i Xavier Castellana, ambdós d'ERC, després dels resultats obtinguts aquest diumenge. Azamar ha aconseguit un 25,6% del suport amb 44.230 vots, per darrera d'Estradé, amb 48.373 vots. Rivero ha obtingut 41.866 vots i un 24,23% del suport, mentre que per últim hi trobem Castellana, amb 40.910 vots.

Així, els quatre senadors de Lleida seran independentistes, ja que ERC n'ha obtingut tres i CDC un. Un resultat, per cert, invers al que van aconseguir tots dos partits en les eleccions del 20 de desembre, quan va ser CDC qui va obtenir tres representants i ERC un. L'altra pallaresa que optava a aconseguir l'elecció, Ana Cava (PP), ha quedat lluny de tenir representació amb 22.070 vots.

Anna Azamar (Sort, 1983) treballa d'infermera a l'Hospital Comarcal del Pallars de Tremp des de fa sis anys i actualment és secretària d'organització d'ERC al Pallars Sobirà. S'estrenarà al Senat després que en les eleccions del passat mes de desembre no obtingués prou suports. Azamar va formar part de la llista d'ERC a Sort en les eleccions municipals de 2015. 
 

Anna Azamar, votant aquest diumenge a Sort. Foto: ERC Sort


Mayte Rivero, de la seva banda, compta amb més experiència que la seva companya republicana, ja que ha estat escollida senadora en les dos darreres eleccions, defensant els interessos dels lleidatans per CiU. L'any 2015 va encapçalar la llista del partit a Esterri d'Àneu, localitat on resideix.
 

Mayte Rivero, al centre, en un acte de campanya. Foto: CDC

 

ERC s'imposa per primer cop a CDC en el conjunt del Pallars

Consulta tots els resultats del 26-J, municipi a municipi

MAPA: El partit més votat el 26-J, municipi a municipi

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació