Divendres, 26 d'abril de 2024

​El Jussà aposta per la integració de persones amb malalties mentals

El Consell Comarcal del Pallars Jussà exposa "Creativitat i salut mental" fins el 22 d'abril

Redacció 14 d'abril de 2016 a les 09:36

L'exposició es troba al vestíbul del Consell Comarcal. Foto: Consell Comarcal Pallars Jussà


"Creativitat i salut mental" és una exposició col·lectiva organitzada per l’entitat SMC Salut Mental a Catalunya, que es pot veure fins el 22 d’abril al vestíbul del Consell Comarcal del Pallars Jussà. Es tracta d’una mostra itinerant amb obres d’artistes que consideren l’art i la creativitat com una eina curativa per la seva malaltia mental.

Aqueta és una més de les accions impulsades des del Consell Comarcal del Pallars Jussà, juntament amb l’Associació Alba i amb el suport d’experts, amb l’objectiu de crear serveis de qualitat destinats a les persones amb malaltia mental, per tal de millorar la integració i la seva total inclusió en la societat. En aquest sentit, el president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Constante Aranda, considera que "per tal d’aconseguir aquest objectiu és important que les institucions siguin els catalitzadors de les diverses accions que es fan, amb la finalitat d’aconseguir visualitzar la situació real en la què viuen les persones que pertanyen a aquest col·lectiu".

Durant els dies que duri l’exposició, també es realitzarà una conferència sobre salut mental i alhora, diferents professionals que treballen en aquest àmbit, es reuniran per tal de tractar la especificitat del territori en el camp de la salut mental i com donar resposta a les necessitats d’aquest col·lectiu.

La salut mental al Pallars Jussà ja fa temps que es treballa des de diferents àrees com la formació, el treball, el lleure o l’habitatge i s’han planificat un seguit d’accions com ara la creació de la taula de salut mental, la implementació al territori d’un club social per a malalts mentals, un centre especial de treball, entre altres.

L’objectiu de totes aquestes accions és el de lluitar contra l’estigma i la discriminació que pateixen les persones afectades d’un trastorn mental, per tal d’aconseguir la normalització social dels afectats i del seu entorn ja què, segons els experts, "l’estigma i la discriminació tenen efectes més negatius per a les persones amb problemes de salut mental que la pròpia malaltia".

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació