Dijous, 2 de maig de 2024

​El Jussà aposta per la venda directa dels productes agroalimentaris

La jornada "Aliments, gastronomia i territori" serveix com a espai de trobada entre productors, elaboradors i restaurants

ACN 25 de febrer de 2016 a les 13:47

Imatge de la inauguració de la jornada a càrrec de l'alcalde de Tremp. Foto: ACN


La Jornada "Aliments, gastronomia i territori" que s'ha celebrat aquest dijous a Tremp dins del projecte "Al teu gust, aliments del Pallars" ha posat en relleu la necessitat que els productors agroalimentaris venguin directament el seu producte per donar-li un valor afegit. L'objectiu de la jornada era donar les eines necessàries als productors per crear paquets turístics vinculats als productes com ara el vi, la cervesa, el formatge, la mel o les melmelades.

Durant el transcurs de la jornada s'han donat eines per dissenyar i tirar endavant experiències vinculades a la producció alimentària i la gastronomia que responguin a les expectatives i tendències del mercat turístic actual. Joan Ubach, alcalde de Tremp, ha explicat que es vol fomentar la venda directa i valorar el territori i els aliments que s'hi produeixen. A la jornada hi han assistit unes 40 persones, entre productors, elaboradors i restauradors.

David Esteller, consultor en temes de creació de producte turístic per Turislab, ha recomanat als productors apostar per una altra línia de negoci que implica obrir l'explotació i l'obrador als visitants. Esteller ha afegit que un cop comencen les visites els productors veuran com els beneficis econòmics i de màrqueting pujaran exponencialment, per tant, recomana crear aquest tipus d'experiències amb el visitant.

Esteller els ha animat a apostar per la venda directa i no a través d'intermediari per augmentar la rendibilitat del producte i els ha dit que d'aquesta manera també fidelitzaran més els clients i coneixeran de primera mà els seus gustos. La jornada celebrada a Tremp ha ajudat als productors a conèixer les eines necessàries per apostar per la venda directa i la creació d'experiències sempre tenint el territori com a referent.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació