Divendres, 26 d'abril de 2024

Rialp, reconeguda com a «Vila Florida»

Aquesta distinció reconeix a les poblacions que tenen cura del paisatge i l'ornamentació en el seu entorn urbanístic

Jordi Ubach 11 de setembre de 2015 a les 12:54

Veïns de Rialp plantant noguers a la minicentral de Sant Antoni. Foto: Viles Florides


L'Ajuntament de Rialp ha rebut el reconeixement del jurat de l'edició 2014/2015 de Viles Florides per la tasca del municipi en la millora de l'espai verd del municipi i el seu sosteniment. La distinció ha estat de dues flors d'honor, que ha recollit aquest dimecres a Sant Hilari Sacalm l'alcalde de Rialp, Gerard Sabarich. Aquesta distinció reconeix a les poblacions que tenen cura del paisatge i l'ornamentació en el seu entorn urbanístic.

La totalitat de les poblacions presentades han estat de 76 arreu Catalunya, i tot i que la màxima distinció de cinc flors d'honor ha quedat deserta, l'Ajuntament d'Almacelles se n'ha endut quatre i Rialp, juntament amb d'altres poblacions, se n'ha endut dos. Des del consistori es vol engrescar el veïnat perquè, carrer a carrer, s'encomanin d'aquest projecte de conservació i millora dels espais verds urbans i, al mateix temps, proposin iniciatives de decoració floral en els carrers i places del poble.

L'Ajuntament de Rialp és titular d'un espai on es troba la minicentral hidroelèctrica de Sant Antoni, vora la riera de Sant Antoni. Aquesta tardor s'ha fet una plantació de noguers i arbres fruiters en aquesta zona, on hi ha hagut la col·laboració dels escolars i veïns del municipi. Es subministra planters de flors i els veïns s'encarreguen del seu manteniment. A més, des de fa uns anys s'ha recuperat l'antic camí de la Canerilla, un trajecte on s'hi troba l'antiga font d'aigua que abastia al poble de Rialp.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació