Dimarts, 23 d'abril de 2024

Restauren sis monuments romànics de les Valls d'Àneu per 1,3 MEUR

Els treballs s'han realitzat en el marc del Programa Romànic Obert del Departament de Cultura i l'Obra Social 'La Caixa'

ACN 20 de juliol de 2015 a les 09:37

Resultat de la restauració del monestir de Sant Pere del Burgal, a Escaló. Foto: ACN


Sis monuments romànics de les Valls d'Ànen s'han restaurat en el marc de Programa Romànic Obert acordat entre el Departament de Cultura i l'Obra Social 'La Caixa'. En total s'ha fet una inversió d'1,3 milions d'euros per posar en valor i adequar aquests sis monuments catalans que tenen un notable interès arquitectònic i artístic. La restauració s'ha fet entre els anys 2011 i 2015 i ha permès millorar l'aspecte de sis conjunts dels municipis de l'Alt Àneu i la Guingueta d'Àneu. Els treballs de conservació i restauració s'han fet mitjançant un conveni amb el Bisbat d'Urgell i han estat tutelats pels tècnics del Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya.

Els treballs que s'han realitzat inclouen la restauració de l'església parroquial de Sant Pere de Sorpe, de l'ermita de la Mare de Déu de les Neus d'Àrreu i de l'església dels Sants Just al municipi de l'Alt Àneu, i també han permès la millora dels conjunts arquitectònics situats al municipi de la Guingueta d'Àneu que són l'església Parroquial de Sant Bartomeu, a Dorve, el monestir de Sant Pere del Burgal, a Escaló i l'església de Santa Maria d'Àneu, a Escalarre.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació