Diumenge, 28 d'abril de 2024
municipals 2015

CiU manté l'hegemonia al Pallars, però necessitarà de pactes al Jussà

El Consell Comarcal del Pallars Jussà, pendent dels acords que es prenguin a Tremp | Majoria absoluta de CiU al Pallars Sobirà

Redacció 27 de maig de 2015 a les 09:53
Convergència i Unió ha tornat a guanyar les eleccions en el conjunt de les comarques pallareses i es manté com a força hegemònica tant al Pallars Jussà com al Pallars Sobirà, si ve només al Sobirà ha obtingut la majoria absoluta. Al Pallars Jussà, CiU té una majoria simple i caldran pactes per governar.

Pel que fa al Pallars Jussà, CiU arriba fins els 9 consellers, un més que fins ara, però no té majoria absoluta. Candidatura de Progrés-PSC perd dos consellers per quedar-se amb 6 i ERC-AM en guanya un i n'assoleix 4. El Consell Comarcal del Pallars Jussà, doncs, pot jugar un paper fonamental en les negociacions que s'estan duent a terme per formar aliances de govern a Tremp. Fins ara, el president ha estat Joan Ubach (CiU).
 

Al Pallars Sobirà, la formació convergent governarà amb 10 consellers, dos menys dels que va treure l'any 2011, i ho farà amb majoria absoluta. Els republicans són per primer cop segona força amb 4 consellers, dos més que fins ara. El nou partit Fem Municipi en tindrà 3 i la CUP 1. La patacada se l'emporta Candidatura de Progrés-PSC, que en perd tres i es queda amb 1 conseller. Fins ara el president ha estat Llàtzer Sibís (CiU).
 

Governabilitat al Consell Comarcal del Pallars Jussà

Amb el panorama nacional definit per un gran acord Mas - Junqueras que pretén que s'estengui als ajuntaments, i la possibilitat d'una hipotètica entesa a Tremp entre CiU i ERC, el govern del Consell Comarcal del Pallars Jussà està en l'aire. Com acostuma a passar, l'acord de govern per al Consell Comarcal serà segurament un dels darrers a tancar-se després d'haver negociat els pactes d'aquells municipis sense majories.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació