Divendres, 26 d'abril de 2024

Tremp commemora el centenari de la mort del Doctor Pearson

Amb una ofrena floral a la placa en memòria de la seva figura i amb un concert d'orgue a la Basílica de Valldeflors

Redacció 8 de maig de 2015 a les 12:09

Ofrena floral a Pearson a la presa de Sant Antoni. Foto: Ajuntament de Tremp


Aquest dijous, dia 7 de maig, es van complir 100 anys de la mort de l’enginyer nord-americà Fred Stark Pearson, fundador de l’empresa Barcelona Traction, Light & Power, co. i impulsor entre d’altres de les obres de les preses de Sant Antoni, Camarasa i del canal de Seròs, que van permetre l’electrificació de Barcelona, de la seva industria i Catalunya en general.

En el marc del projecte de divulgació internacional del llegat d’aquest enginyer global que va electrificar part del continent americà i Catalunya, en què l'Ajuntament de Tremp ve treballant amb el suport de diferents institucions i empreses, es van organitzar diferents actes a nivell local i comarcal per mantenir viva la memòria d’una persona i uns fets que van ajudar a canviar la nostra societat, fa 100 anys.

L’acte central al qual van participar també l'Ajuntament de Talarn i Endesa, va consistir en una ofrena floral a la placa en memòria a l’enginyer que hi ha situada a la presa de Sant Anton. A més, al vespre, va tenir lloc un concert d’orgue (donació de Pearson a la ciutat de Tremp), a la Basílica de la Mare de Déu de Valldeflors.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació