Dissabte, 11 de maig de 2024

​El projecte Conca de Tremp-Montsec avança en la obtenció de la marca Geoparc

Aquest dimarts s’ha tramès la documentació amb l’aval de 28 entitats públiques i privades

Redacció 1 d'abril de 2015 a les 11:02

El forat d’Abella de la Conca és un dels principals punts d'estudi dels geòlegs. Foto: Jordi Peró


Aquest dimarts s’ha presentat a la Comissió Nacional Espanyola de Cooperació amb la UNESCO per a candidatures a Geoparc la memòria per obtenir la seva carta de suport. Aquesta és la primera passa per aconseguir durant aquest any la incorporació del projecte Geoparc Conca de Tremp-Montsec a la Xarxa Europea de Geoparcs.

El document que s’ha presentat recull a grans trets les característiques del territori que conforma el projecte geoparc, destacant el seu patrimoni geològic, paleontològic i miner, quina és l’estratègia que s’adopta i de quins recursos humans i tècnics es disposa. Aquesta sol·licitud compta amb el suport tant d’entitats públiques com privades, instituts de recerca, universitats, associacions i fundacions que tenen una relació directa amb el territori i estan vinculades a les Ciències de la Terra.

A partir d’aquí, està previst que la setmana vinent comencin a treballar els grups de treball dels diferents àmbits com el científic, de sostenibilitat i educació ambiental, de turisme o d’activitats econòmiques com el sector agroalimentari, artesania, gastronomia i enoturisme.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació