Divendres, 26 d'abril de 2024

El «Bus de la Salut» fa parada al Pallars

Aquesta setmana es troba a Tremp i la que ve viatjarà a Sort | L'autobús recorre les terres de Lleida per detectar malalties vasculars o renals

Redacció 10 de març de 2015 a les 09:20

Un veí de Tremp se sotmet a les proves del Bus de la salut. Foto: Jordi Ubach


Des d'aquest dilluns i fins dimecres es troba aturat a Tremp 'El Bus de la Salut', un autobús medicalitzat itinerant equipat amb la tecnologia mèdica necessària per efectuar proves de detecció precoç de patologies cardiovasculars i renals. Atendrà un total de 72 persones a la capital del Pallars Jussà, abans de desplaçar-se a Sort, on hi estarà la setmana que ve de dilluns a dijous, a la plaça Caterina Albert.

L'autobús, estacionat al nou aparcament de l'Hospital del Pallars, té per objectiu detectar, entre la població diana seleccionada per diversos factors de risc, possibles patologies a les artèries i els ronyons i alhora prevenir-ne els riscos associats. 

Les persones citades han estat seleccionades aleatòriament per tenir algun factor de risc com el colesterol elevat, hipertensió, tabaquisme i per aquest motiu se sotmetran a un circuit amb proves indolores i sense cap efecte secundari que requereixen uns 45 minuts. Els resultats de les proves efectuades queden registrades a l’historial clínic del pacient i el metge de família tindrà accés a elles per poder determinar el diagnòstic per a cada persona.

El 'Bus de la salut' recorre les comarques de Lleida des del 16 de gener i durant un període de tres anys. És un projecte de la Diputació de Lleida juntament amb el Departament de Salut, la Fundació Renal Jaume Arnó i la Unitat de Detecció i Tractament de Malalties Aterotrombòtiques (Udetma). S'emmarca en el programa de promoció dels hàbits saludables i la prevenció de malalties amb l'objectiu de fomentar les revisions preventives entre tots els sectors de la població, com a mesura beneficiosa per a la salut.

 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació