Divendres, 26 d'abril de 2024

El Consell de la Gent Gran presenta al Pallars Sobirà el 7è Congrés Nacional de la Gent Gran

Els actes culminaran el proper 8 d´octubre en un acte central a Món Sant Benet, al Bages

Pallars Digital 24 d'abril de 2014 a les 16:07
El Consell de la Gent Gran de Catalunya (CGGC) i el Departament de Benestar Social i Família han presentat aquest migdia al Consell Comarcal del Pallars Sobirà el 7è Congrés Nacional de la Gent Gran. 
 
Ha estat en el marc d´una ronda d´accions prèvies per designar les persones delegades i els suplents que formaran part de l´assemblea. La mateixa presentació va tenir lloc al Pallars Jussà ara fa quinze dies.
 
El procés preparatiu culminarà el proper 8 d´octubre amb un acte central a Món Sant Benet, a Sant Fruitós de Bages, en què es presentaran les ponències, es pactaran les conclusions i el manifest final. La iniciativa, que enguany duu per lema "Junts podem!", se celebra cada quatre anys i la convoquen la Generalitat de Catalunya i el CGGC. 
 
L´objectiu és reflexionar sobre les diverses realitats que viuen les persones grans al nostre país i tractar les principals problemàtiques, inquietuds o necessitats del col·lectiu.
 
L´acte d´avui a Sort ha comptat amb la participació del president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Llàtzer Sibís; el director territorial de Benestar Social i Família a Lleida, Josep Maria Forné; i la vocal del CGGC, Rosalia Ibarz; entre d´altres. S´han convocat també als representants de vuit entitats de pensionistes i jubilats d´arreu de la comarca.
 
Tres fases, dues ponències i 471 delegats
 
El congrés s´estructura en tres fases: precongressual, congressual i poscongressual. La primera, en la qual s´emmarca la sessió d´avui, inclou desenes d´accions informatives arreu del país adreçades al màxim nombre de gent gran i persones interessades. La segona fase consistirà en l´acte central de la propera tardor, on es preveu la participació d´unes 600 persones. La majoria seran 471 delegats de tot Catalunya designats durant la primera fase del congrés.
 
Per acord del CGGC es debatran dues ponències amb el títol "Persona, societat i benestar" i "La Catalunya del futur". Finalment, l´organització ha planificat una última fase concebuda per donar a conèixer els resultats del congrés i que es manté activa al llarg del temps per fer seguiment dels acords adoptats.      
 
El 7è Congrés Nacional de la Gent Gran va ser convocat per la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, el passat 30 de setembre de 2013 al Parlament de Catalunya en el marc del 8è Ple de l´Experiència.
 
L´organització del congrés compta amb la col·laboració del Departament de Governació i Relacions Institucionals, dels ajuntaments de Barcelona, l´Hospitalet de Llobregat, Badalona, Santa Coloma de Gramenet i Sant Adrià de Besòs, dels consells comarcals, així com de les diputacions de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor