Dimecres, 1 de maig de 2024
Dades

El Pallars Sobirà és una de les comarques catalanes que acull més veïns provinents d’àrees urbanes

Les ciutats perden habitants en benefici de les zones rurals, segons dades de l’Institut d’Estadística de Catalunya

Pallars Digital Pallars | 18 d'abril de 2024 a les 10:57
L'any 2022 la comarca va rebre 369 nous habitants provinents de la resta de Catalunya i l'estat espanyol | TGE
El Pallars Sobirà és una de les comarques catalanes que acull més veïns provinents d'àrees urbanes, segons dades de l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat). De fet, les xifres de migració del 2022 al principat constaten un procés de desconcentració urbana, és a dir que les ciutats van tenir més sortides que entrades, i actualment perden habitants en benefici de les zones rurals.

Les principals beneficiades d'aquesta dinàmica, però, són les localitats i àrees semidenses (entre 5.000 i 50.000 habitants), que són els principals receptors. D'altra banda, fa dos anys les àrees rurals van registrar 4.048 entrades més que sortides. En aquest sentit, el Pallars Sobirà va tenir una taxa de migració neta de 8,2 per mil.
 
Amb dades més precises a la mà, la comarca va rebre 315 persones de la resta de Catalunya i 54 d'altres indrets de l'estat espanyol. En aquest darrer cas, el saldo és negatiu, ja que van marxar més persones de les que van arribar (57). Mentrestant, la migració dins del mateix Pallars Sobirà va suposar el desplaçament intern de 89 persones. 

Pel que fa al Pallars Jussà, el saldo migratori és positiu en tots dos aspectes. L'any 2022, van arribar-hi 327 persones de la resta de comarques catalanes i en van marxar 307 (+20), mentre que de la resta de l'estat la xifra va ser de 267 nous habitants enfront dels 256 que van emigrar-hi (+11). Quant als moviments interns, 183 pallaresos van canviar de municipi dins del Pallars Jussà.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació