Dimarts, 18 de juny de 2024
municipis

Joan Talarn es compromet a trobar una solució als problemes estructurals a Salàs i Abella

Concretament, per a la consolidació del Barranc de Fontfreda de Salàs i per al despreniment de roques a Abella

Pallars Digital Salàs de Pallars | 12 d'abril de 2024 a les 08:30
Talarn amb els membres de l'equip de govern de Salàs de Pallars | Diputació de Lleida
El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, acompanyat del diputat Marc Baró, ha visitat aquest dijous els municipis de Salàs de Pallars i Abella de la Conca, des d'on s'ha compromès a treballar per buscar una solució als seus respectius problemes estructurals.

Talarn ha estat rebut a l’Ajuntament de Salàs de Pallars pel seu alcalde, Jaume Solé; el primer tinent d’alcaldia, Toni Millet; la segona tinent d’alcaldia, Mireia Gómez, i per la regidora Laia Caballer, amb els quals ha mantingut una reunió de treball. El president ha finalitzat la seva estada al municipi amb una visita per diferents indrets del municipi, entre d’altres el Barranc de Fontfreda.
 

Talarn ha elogiat els projectes engrescadors per impulsar l'atractiu de Salàs. Foto: Diputació de Lleida

 
En aquest indret ha pres el compromís davant l’ajuntament que la Diputació de Lleida buscarà una solució, conjuntament amb la Generalitat, per consolidar el barranc, que està sent analitzat per l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC). D’altra banda, ha volgut elogiar l’equip de govern que "està posant sobre la taula projectes engrescadors per impulsar l’atractiu d’un poble amb un casc antic que conserva el 80% de primeres residències", ha dit.

Posteriorment, Joan Talarn s’ha desplaçat fins a Abella de la Conca, on s’ha trobat amb membres del consistori municipal encapçalats per la seva alcaldessa, Montse Gimó; i els regidors, Francesc Rendé, Elka Alarcón i Xavier Bernadó.
 

El president de la Diputació visitant l'església d'Abella de la Conca. Foto: Diputació de Lleida

 
En aquest cas, Abella s'enfronta al problema de la caiguda de roques damunt de les cases. Recentment, de fet, s'ha produït un despreniment en un pati, tot i que sense danys personals. Malgrat algunes actuacions, la problemàtica encara no s'ha resolt. En aquest sentit, l'Ajuntament d'Abella també està en contacte amb l’Institut Cartogràfic i Geològic per estudiar una nova actuació.


Altres notícies que et poden interessar 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació